Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!


Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudnak-e olyan esetben segíteni, ha a pajzsmirigy működésem a kinevezett "normál érték", alsóbb tartományába esik, de jelentkeznek nálam pajzsmirigy alul működéses tünetek?

Eddig 2 mérés volt, 0,7; 0,8 TSH szintet mértek, ez a 0,4 - 4 közötti értéken belül van.

Viszont egyszerre jelentkeznek nálam az alábbi tünetek:

Elhízás (20 kg), koncentráció/ memória zavar, már a napi teendőimet se tudom megfelelően ellátni, egy hosszabb levelet se tudok egyszerre legépelni, felsőfokú szakképzésben vettem részt, de abba kellett hagynom, haj/bőr problémák, levertség, fáradékonyság, erős, fájdalmas, sokáig tartó menstruáció, erősen csökkent libidó.

Volt epe és hasnyálmirigy gyulladásom, kórházban is kezeltek.

A legutóbbi vizsgálati eredmény azt mutatta, hogy nincs cukorbetegségem. Voltam EKG vizsgálaton, nőgyógyászaton ott se találtak semmit.

Voltam pszichiáternél, aki felveti, hogy szorongásos depresszióm van, de a pajzsmirigy állapotát szükséges tisztázni. Ezért csak alkalmanként szedhető gyógyszert írt fel, más kezelésbe nem fogott. A bőrgyógyász is csak külsőleg használatos szert írt fel, míg nincs tisztázva mi okozza nálam a tünet együttest.

Volt a családban pajzsmirigy beteg, édesanyámat 1 éven át kezelték pajzsmirigy túlműködéssel. Aminek mások a tünetei, ezért sokáig ilyesmire nem is gondoltam.

Úgy tudom, hogy ez a kinevezett "normál érték" sem mindig mérvadó, hanem a tünetek összességét kell nézni.

Arra nincs adat, hogy mennyi volt a TSH szintem, amikor jól éreztem magam.

Egyéb: hormonális fogamzásgátlókat soha nem bírtam szedni, bár többfélét próbáltam. Annyira rosszul voltam tőlük, hogy abba kellett hagynom. Ezért is gondolok arra, hogy nekem a hormon értékeim talán nem átlagosak.

Úgy tudom stressz kiválhatja a pajzsmirigy betegséget, és ez az összes tünetet lefedi.

Én most kifejezetten rosszul érzem magam, csak nem tudom hova menjek a problémámmal. Ezért kérek tájékoztatást, a megadott e-mail címemre.

Tisztelettel:

Molnár Viktória
Bp, 2015.02.08.

Válasz

Kedves Viktória!

Dr.Molnár Jeannette doktornőt tudnám javasolni.
Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsoaltot.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!