Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudnak-e olyan esetben segíteni, ha a pajzsmirigy működésem a kinevezett "normál érték", alsóbb tartományába esik, de jelentkeznek nálam pajzsmirigy alul működéses tünetek?Eddig 2 mérés volt, 0,7; 0,8 TSH szintet mértek, ez a 0,4 - 4 közötti értéken belül van.Viszont egyszerre jelentkeznek nálam az alábbi tünetek:Elhízás (20 kg), koncentráció/ memória zavar, már a napi teendőimet se tudom megfelelően ellátni, egy hosszabb levelet se tudok egyszerre legépelni, felsőfokú szakképzésben vettem részt, de abba kellett hagynom, haj/bőr problémák, levertség, fáradékonyság, erős, fájdalmas, sokáig tartó menstruáció, erősen csökkent libidó.Volt epe és hasnyálmirigy gyulladásom, kórházban is kezeltek.A legutóbbi vizsgálati eredmény azt mutatta, hogy nincs cukorbetegségem. Voltam EKG vizsgálaton, nőgyógyászaton ott se találtak semmit.Voltam pszichiáternél, aki felveti, hogy szorongásos depresszióm van, de a pajzsmirigy állapotát szükséges tisztázni. Ezért csak alkalmanként szedhető gyógyszert írt fel, más kezelésbe nem fogott. A bőrgyógyász is csak külsőleg használatos szert írt fel, míg nincs tisztázva mi okozza nálam a tünet együttest.Volt a családban pajzsmirigy beteg, édesanyámat 1 éven át kezelték pajzsmirigy túlműködéssel. Aminek mások a tünetei, ezért sokáig ilyesmire nem is gondoltam.Úgy tudom, hogy ez a kinevezett "normál érték" sem mindig mérvadó, hanem a tünetek összességét kell nézni.Arra nincs adat, hogy mennyi volt a TSH szintem, amikor jól éreztem magam.Egyéb: hormonális fogamzásgátlókat soha nem bírtam szedni, bár többfélét próbáltam. Annyira rosszul voltam tőlük, hogy abba kellett hagynom. Ezért is gondolok arra, hogy nekem a hormon értékeim talán nem átlagosak.Úgy tudom stressz kiválhatja a pajzsmirigy betegséget, és ez az összes tünetet lefedi.Én most kifejezetten rosszul érzem magam, csak nem tudom hova menjek a problémámmal. Ezért kérek tájékoztatást, a megadott e-mail címemre.Tisztelettel:Molnár Viktória

Bp, 2015.02.08.

Kedves Viktória!Dr.Molnár Jeannette doktornőt tudnám javasolni.

Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsoaltot.Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA