Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!


Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudnak-e olyan esetben segíteni, ha a pajzsmirigy működésem a kinevezett "normál érték", alsóbb tartományába esik, de jelentkeznek nálam pajzsmirigy alul működéses tünetek?

Eddig 2 mérés volt, 0,7; 0,8 TSH szintet mértek, ez a 0,4 - 4 közötti értéken belül van.

Viszont egyszerre jelentkeznek nálam az alábbi tünetek:

Elhízás (20 kg), koncentráció/ memória zavar, már a napi teendőimet se tudom megfelelően ellátni, egy hosszabb levelet se tudok egyszerre legépelni, felsőfokú szakképzésben vettem részt, de abba kellett hagynom, haj/bőr problémák, levertség, fáradékonyság, erős, fájdalmas, sokáig tartó menstruáció, erősen csökkent libidó.

Volt epe és hasnyálmirigy gyulladásom, kórházban is kezeltek.

A legutóbbi vizsgálati eredmény azt mutatta, hogy nincs cukorbetegségem. Voltam EKG vizsgálaton, nőgyógyászaton ott se találtak semmit.

Voltam pszichiáternél, aki felveti, hogy szorongásos depresszióm van, de a pajzsmirigy állapotát szükséges tisztázni. Ezért csak alkalmanként szedhető gyógyszert írt fel, más kezelésbe nem fogott. A bőrgyógyász is csak külsőleg használatos szert írt fel, míg nincs tisztázva mi okozza nálam a tünet együttest.

Volt a családban pajzsmirigy beteg, édesanyámat 1 éven át kezelték pajzsmirigy túlműködéssel. Aminek mások a tünetei, ezért sokáig ilyesmire nem is gondoltam.

Úgy tudom, hogy ez a kinevezett "normál érték" sem mindig mérvadó, hanem a tünetek összességét kell nézni.

Arra nincs adat, hogy mennyi volt a TSH szintem, amikor jól éreztem magam.

Egyéb: hormonális fogamzásgátlókat soha nem bírtam szedni, bár többfélét próbáltam. Annyira rosszul voltam tőlük, hogy abba kellett hagynom. Ezért is gondolok arra, hogy nekem a hormon értékeim talán nem átlagosak.

Úgy tudom stressz kiválhatja a pajzsmirigy betegséget, és ez az összes tünetet lefedi.

Én most kifejezetten rosszul érzem magam, csak nem tudom hova menjek a problémámmal. Ezért kérek tájékoztatást, a megadott e-mail címemre.

Tisztelettel:

Molnár Viktória
Bp, 2015.02.08.

Válasz

Kedves Viktória!

Dr.Molnár Jeannette doktornőt tudnám javasolni.
Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsoaltot.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!