Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Május 12-én volt menstruációm. Normál időpontra (27 napra, a ciklusom 26 és 31 nap közötti és 3-4 naposak) jött meg. Utána folyamatos mellfájdalommal küzdöttem és 15 napra újra meg is jött szintén 4 napos vérzés volt. Az endokrinológiai szakrendelés elküldött vérvételre. A ciklus 3. napján végzett vérvétel eredménye normális volt, a prolaktin szintem majdnem 900 volt. (Nem vagyok terhes). A 21. napi vérvétel eredménye, a progeszteron szintem 1,8. Az endokrinológia hirsutizmus nevű betegség miatt vizsgál. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Mindkét vérvételnél nem voltam stresszes

Válaszát előre is köszönöm
Kedves Andrea!

A küldött leletek alapján összetett hormonális eltérés igazolható, magas prolaktin, alacsony progeszteron szinttel, s a tesztoszteron szintet még nem is láttam ( hirsutismus, vagyis szőrösödés- magas férfihormonszintet sejtet). Endokrinologiai kivizsgálás, kezelés szükséges pcos irányába.

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA