Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/Úr,

10 éves fiúgyermekem 160 cm és 62 kg.

hasra nagyon hajlamos hizni és általában évi 10 cm-t és 10 kg-t hizik

heti három-négyszer vizilabdázik sportegyesületben,de főleg hasra,derékre nagyon lerakódik neki a zsir.

kérdem ez normális? sajnos teljesen felborult az étkezése hétköznap,mivel iskolai ebédet 90%ban nem eszik ,igy este tud főtt ételt enni.Mivel a családban volt kettes tipusú cukorbeteg,) Édesapám igaz idősebb korában ) illetve húgomnál 35 évesen inzulinrezisztenciát diagnosztizálnak,érdemes lenne ezt a vizsgálatot nála is elvégezni?tavaly csináltattam neki teljes vérképet a pajzsmirigye rendben volt.

előre is köszönöm .

üdvözlettel,

Melinda
Tisztelt Melinda!Javaslom először a szakorvosi véleményt az inzulin rezisztencia vizsgálatra, mivel testsúly/cm-re kell ilyen esetben kiszámolni, hogy mennyi glükózzal terhelő meg a gyermek. Központunkban Tar Attila Főorvos Úr aki gyermek endokrinológusként dolgozik, amennyiben engedélyezi és indokoltnak tartja, természetesen elvégezhető a vizsgálat.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA