Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr,
10 éves fiúgyermekem 160 cm és 62 kg.
hasra nagyon hajlamos hizni és általában évi 10 cm-t és 10 kg-t hizik
heti három-négyszer vizilabdázik sportegyesületben,de főleg hasra,derékre nagyon lerakódik neki a zsir.
kérdem ez normális? sajnos teljesen felborult az étkezése hétköznap,mivel iskolai ebédet 90%ban nem eszik ,igy este tud főtt ételt enni.Mivel a családban volt kettes tipusú cukorbeteg,) Édesapám igaz idősebb korában ) illetve húgomnál 35 évesen inzulinrezisztenciát diagnosztizálnak,érdemes lenne ezt a vizsgálatot nála is elvégezni?tavaly csináltattam neki teljes vérképet a pajzsmirigye rendben volt.
előre is köszönöm .
üdvözlettel,
Melinda

Válasz

Tisztelt Melinda!

Javaslom először a szakorvosi véleményt az inzulin rezisztencia vizsgálatra, mivel testsúly/cm-re kell ilyen esetben kiszámolni, hogy mennyi glükózzal terhelő meg a gyermek. Központunkban Tar Attila Főorvos Úr aki gyermek endokrinológusként dolgozik, amennyiben engedélyezi és indokoltnak tartja, természetesen elvégezhető a vizsgálat.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!