Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 2016. Szeptemberèben két vetélés követően kiderült hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem van. Azóta a kezelőorvos által felírt L- Thyroxin Henning tablettàt szedtem először csak 25mikrogramm, majd mivel 3 alá nem ment a tsh eredmènyem ezért 50 mikrogramm mennyiségben. Ennek hatására az értékek nagyon lecsökkentek 0.009. Az gyógyszer adagot változtatva ( egyik nap 25 másik nap 50) is nagyon ingadozóak a mért tsh értékek. Hetente nézetem és egyik héten 1,6-os az érték rá egy hétre viszont már 3,2-es. Ön szerint ez normális? A már meglévő kisfiúnk mellé szeretnénk egy testvért és igy sajnos az sem jön össze!Köszönettel: Mónika
Kedves Mónika, a TSH nem tud olyan hamar reagálni, az ingadozás is természetes.

Azonban a kívánt terhességhez nem csak ez kell, hanem jó peteérés is, melyet a ciklus második felében (21. napon) mért progeszteron és prolaktin méréssel is lehet ellenőrizni, ezt is javasolnám megnézni.

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA