Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/Úr!



Màr többször volt pajzsmirigy gyulladàsom és kb fél éve a bal oldalt szúr és nagyon fàj ,a hidegek januàrban ahogy bejjöttek rosszabul lettem és ez màr most 4-dik hete tart. Olyan érzésem van mintha fel akarnék gyulladni nyaktól felfele és mintha lenne valami idegentes torkomban vagy gombóc,. a hideg hatàsára rögtön bellobban , és gyenge is vok. nem tudok dolgozni sem. csinàltatam labort és Uh. vizsgàlatot. aminek az eredménye : A pajzsmirigy mindkét lebenye norm.nagysàgú,. A jobb lebeny 12×14×44 a bal lebeny 10×14×41 mm àtmérőjű. Az alapàllomàny mko.norm.echogenitàsú és vascularisatiojú.Mko.lebenyben egy-egy apró 2-3mm átmérőjű,elmosódott kontúrú hypedens nodulus figyelhető meg.A trachea nem dislocalt.Nyaki nyirokcsom.nem tap.

vélemény :Struma Nodosa

Nem toxikus göb.

A labor: TSH:0,5307

FT4:14,76 FT3:4,78 Tireoglobulin: 0,300

izotópra és Biopsziàra küldtek a leletekkel. Mi a véleménye a Doktor Nőnek/ Úrnak a panaszok és a leletek alapjàn?





Köszönettel vàrom vàlaszàt! egy bizakodó beteg.
Kedves Betegünk!



A pajzsmirigy göbösség nagyon gyakori jelenség. Az esetek döntő többségében ezek a göbök jóindulatúak. Az a szabály, hogy ha a göb mérete eléri vagy meghaladja az 1 cm-t, a göb szúrásos vizsgálata indokolt a sejtek megítélése végett. Az Ön leletében 1-2 mm-es elváltozásokról van szó. A magam részéről az izotópos és szúrásos vizsgálatot egyelőre nem gondolom szükségesnek. Félévente ultrahang követés javasolt. Ha a göbök növekednek, akkor indokolt a szúrás. Még egyszer, ne izguljon, a pajzsmirigy göbök, mint mondtam, legtöbbször jóindulatúak.



Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr. Békési Gábor

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA