Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Elkeseredésemben már nem tudok hova fordulni.A kálváriám 2014-ben kezdődött ismét. Rosszul láttam elmentem szemüveget csináltatni, ahol kiderült szürke hályog van mindkét szememen. Ehhez párosult már több hónapja tartó fejfájás és általános közérzet romlás. Megműtöttek decemberben és januárban. Mivel multifokális szemüveget használtam javasolták a multifokális lencsét, amit megvettem. A műtét után a látásommal is gondom volt a balszememnél, mivel már évekkel ezelőtt is állapítottak meg inzulin rezisztenciát ismét elmentem. MRI baloldalon hypophysis microadenoma, kisfokú csontos infondibulum és chiasma opticum imoressario.R etentios ciszta a sinusspenodialisban. szemészeti vizsgálat 25-30%-os látótér kiesés. baloldali vesében zsírdaganat, mely növekedése miatt műtét volt javasolva, viszont az elhelyezkedése miatt, csak a balvesével együtt vehető ki ezért sűrűbb controll.2006 óta rendszeres vastag és vékonyél tükrözés és polyp levételek. Jelenleg vastagbél rendben a vékonybél érintett salofalk.szedése. A súlyom az elmúlt 15-20 évben 40 kg-alnőtt. több féla fogyókúra kipróbálása eredménytelenül (Insumed is, ahol az orvos leállított és pajzsmirigy vizsgálatot javasolt).A pajzsmirigy értékek: TSH:0,454;FT4:19,5, FT3:4,6, ACTH:12,5; CORT:190; INS 15,4;IGF-1 133,9;C-peptid emelkedett 1000 és 1500 körüli utolsó 1080.nyaki uh.2014.09;bal lebeny 21 és 23 mm göb,2015.04.15 jobb lebeny 17x22x55 mm, bal 18x19x60 mm az istmus 3mm széles. bal lebeny alsó pólusa a jugulumig ér itt egy 24 és 26 mmm zömmel belső echókat tartalmazó folyadékos göb, ezek mellett egy 7mm kiss echoszegény göb,jobb lebeny kp. harmad egy 4mm izoechogén góc. cytológiai mintavétel rendben.a
ATPO,8;TRAK<0,30, Gerincszűkület miatt műtéti előjegyzés van 06.02-re.
Panaszok: állandó fáradtság, hízás, aluszékonyság, haj, köröm és bőrszárazság töredezés, kettős látás,szorulás, nyaki feszülés és égés érzet, állandó fej és szemfájás, újabban alacsony vérnyomás 3 féle vérnyomás csökkentőt szedek, melyet, most felére csökkentettek, vastag fehér nyelv, lógó jobb szemhéj.
Gyógyszerek carvol, narva 2x1/2, vidonorm 1/2, xeter napi 1,Merkformin XR 750 2x1; salofalk 2x1;
Kérdésem, hogy a problémákat okozhatja e a pajzsmirigy hiszen jók az értékek.
Köszönettel: Ildikó 58 éves

Válasz

Tisztelt Ildikó!

Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön nagyon sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. a Kérdései világosak és érthetőek, de- legnagyobb sajnálatomra - a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Jó egészséget kívánok: Prof Dr.Balázs Csaba

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!