Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor nő / Doktor úr!Kislányom szeptemberben lesz 6 éves. Néhány hónapja észrevettem a szeméremajkain 3 db. vékonyka fekete szőrszálat.

Nem tudom hogy ez már aggódásra ad-e okot?

Egyébként teljesen átlagos testalkatú, szép arányos, évek óta táncol.

Nem magasabb, nem alacsonyabb mint a korabeli kislányok. Teljesen "normális".

Mondjuk azt mindig sejtettük hogy kicsit érettebb a koránál. Ezt mentálisan értem, kicsit komolyabban gondolkodik mint a korosztálya.

Kérdésem az hogy ez a pár árva szőrszál betudható a korai serdülés első jeleinek, vagy esetleg problémára utal?!

Egyébként máshol nem szőrös, még a karja sem. Ráadásul szőke, kék szemű.

Válaszát előre is köszönöm!

Egy aggódó anyuka!

Kovácsné
Tisztelt Kovácsné !

Általában adrenarche (a mellékvese kéreg steroid hormontermelésének beindulása) okozhat hasonló tünetet. Orvosi vizgálatot, hasi, kismedencei UH-t, vérvételt javaslok.Üdvözlettel,Dr. Tar Attila

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA