Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!30 éves vagyok, kisfiam 20 hónapos. Súlyproblémával küzdök, pco-ra utalva ciszták vannak a petefészkemen.

100 kg vagyok 171 cm. Január óta zsírégető aerobicra járok, húsvét óta visszafogtam a szénhidrát fogyasztást, július eleje óta pedig 160 gr diétával barátkozom háziorvosom javaslatára. 3 kg-tól tudtam megszabadulni ez idő alatt. Háziorvos javasolta azt is hogy járjak utána miért nem indul meg a fogyás, eljutottam egy laborvizsgálatra, melyen a hormon értékeim rendben voltak, pajzsmirigyek is. D vitaminom volt éppen a határ alatt. Az cukorterhelésem értékei a következők lettek:

Glükóz terhelés 0: 5,7 mmol/L

Glükóz terhelés 60: 7,8 mmol/L

Glükóz terhelés 120: 5,3 mmol/L

inzulin 0: 13,7 mIU/L

inzulin 60: 65,3 mIU/L

inzulin 120: 46,7 mIU/LMindig is küzdöttem a súlyommal, 25 éves koromban 1 év alatt 20 kg-tól szabadultam meg, akkor voltam 70 kg. De már terhesség előtt rámjöttek kilók, 88 kilóval lettem terhes és 114 kg-val szültem.Szülés után két héttel 98 kg voltam, és azóta is ekörül van a súlyom +-2 kg.

Tisztában vagyok az egészséges életmóddal, rengeteg zöldséget gyümölcsöt eszem,nem eszem kenyeret 5 hónapja (reggeli vacsi 4-4 szelet abonett) tisztított vizet iszom kizárólag, nem dohányzom, nem kávézom. Türelmesen vártam tavasszal, hogy biztos csak nehezen indul meg a fogyás, de sajnos semmi nem történik heti 2-3 óra intenzív mozgás mellett sem.Kórelőzményemben volt magas pulzus és vérnyomás, amire gyógyszert is szedtem, de életmódváltás során el tudtam hagyni, és panaszmentes vagyok. 2012-ben is pco-m volt, mely glikémiás index diétával felszívódott. Kisfiam előtt volt egy vetélésem, melyet műtéti úton kellett befejezni. Kisfiamnál is 16 hétig Utrogestan kúpot kellett használnom vérzés miatt. Terhesség alatt magas vérnyomással kezeltek Dopegittel és Cordaflexel, melyet szülés után két hónappal abbahagyhattam, visszaált. Szülés természetes úton volt, nehéz, de 39+6 napra 10/10 apgarral.Kérdésem az lenne, hogy létezik, hogy ezek miatt az értékek miatt nem tudok a túlsúlyom egy kis részétől sem megszabadulni? Ön szeint szükséges lehet gyógyszeres kezelés? Az a későbbiekben elhagyható? Ez az állapot már teljesen elkeserítő, úgy érzem mindent megtettem és nem történik semmi.Endokrinológussal fogok a jövő héten találkozni, de szeretnék felkészültebben érkezni, hogy értsem is miről van/lehet szó. Illetve mivel ezek az értékek nem teljesen egyértelműek több véleményt is meghallgatni.Előre is köszönöm szíves válaszát.

Tisztelettel: Virág
Tisztelt Virág!Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tud Professzor Úr! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultació alkalmával az eddigi előzmenyei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA