Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt doktor Úr/Nő

Hajhullás és aknek miatt kivizsgálást kezdtünk.Lányom 22 éves. Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, endokrinológia, gégészet (nyakon mindként oldalon nyelvgyök alatti nyirokcsomó mandulaműtét vagy vagy alapon) nyaki nyirokcsomóból citológia rekativ elváltozást igazolt. fogászat,szájsebészet, belgyógyászat, immunológia.

Utolsó az immunológiai vizsgálaton ismételt góckutatás javasoltak és szájsebészeti panoráma röntgen. Ez megtörtént, egy böcsességfog kiműtése, bár azt mondták, hogy ez nem góc. Immunológia ez után ismételt góckutatást javasolt és Summamedet a bőrgyógyászati vizsgálat után. Bőrgyógyászat: felirta a summamedet, valamint sampont, és közölték, hogy antitestet termel a szervezet nincs mit tenni, ki hullhat a gyermekem haja.

Most nem tudtuk, hogy kell e góckutatás vagy valóban nincs mit tenni? Igy elkezdtük éppen az ismételt góckutatást, vagyis kértük az időpontotokat, mikor közel három hónap mulva kaptunk egy értesítést az immunológiáról, hogy keressük fel a szakrendelést. Közölte a doktronő, hogy megkérdezett egy pajzsmirigy szakorvost akinek volt 2 ilyen betege és annak az általa javasolt Medrol letrox Kálium segített. Itt tettem fel a kérdést. Ha korábban Ő góckutatást javasolt, hogy lehet az, hogy most mégis úgy érzete, hogy a pajzsmiriggyel van a gond. Akkor további vizsgálat nem szükséges? Elég a régi lelet. A régi lelet alapján, mivel nem történt további vizsgálat hogy lehet egyik pillanatról a másikra egy súlyos diagnózist megállapítani. Korábban ismételt góckutatás most meg autoimun betegség, és thyreoditis subacuta, acne vulgaris , alopecia areata. Ha pedig igy van , akkor én szeretnék a pajzsmirigy szakrendelésre elmenni, hogy ott állapítsák meg a gondot, és irják fel a gyógyszert. Erre, Ő segíteni akar, ne várjunk 2 hónapot mig bejutunk a szakrendelésre, addig ki hullhat a gyerek haja, és egyébként ezt az általa javasolt gyógyszert ős is fel tudja irni. Nagyon megijedtünk. Korábban góckutatás most meg két hónapon múlik. És ilyen diagnózis? Döntés elé állított, és én nem tudtam ezt maradéktalanul elfogadni, a gyermekemet pedig jól megijesztette, igy döntés elé állította.
Bizonytalan vagyok és kétségeim vannak.
Ezek után hogy merjem adni a medrol, letroxot, és káliumot. Nem szeretnék bántani senkit, de valahogy a dolgok lezajlása után kétségeim vannak.
A főbb laboreredmények:
Vérsüllyedés a több hónapos vizsgálatok során folyamatosan 20 körül.
CRP 63 (0.0-5.0)
PMA mas. 2.00 (0.59-1.41)
PMA össz.: 2,460.60 (424.86-1540.51)
Csökkent CD4/CD8 arány
ANFtit. Hep.2. 1.00
Tireogl. e. At. 259.9 (0.0-225.0)
TPO 130.60 (0.0-35.0)
TSH 0.930 (0.300-4.200)
fT4 17.2 (12.0-22.0)
fT3 5.4 (2.4-6.3)
VVt 4.07 (4.20-5.40)
Cytomegaloviris IgG pozitiv fertőzésen átesett
Epstein-Barr virus IgGpozitiv fertőzésen átesett
Mycoplazma pneumoniai IgG pozitiv fertőzésen átesett
Nyakon a pm jobb lebeny 11x15x45mm, a bal lebeny 16x10x38mm. Az első harmadban dosalisan egy 3mm-es echoszegény göb, a mirigyszöves vascularisatioja mérs. fokozott. A bal lebeny kp. harmadában egy 14 mm-es isoechogén göb van. A jobb lebeny homogén. A nagy nyálmirigyek épek. Mk. állkapocs szöglet alatt reactiv jelleggel menagyobodott lgl-ek detectálhatók, a legnagyobb jobb oldalon 21x7mm-e, bal oldalon 20x8 mm-es. Izotop vizsgálat negativ.

Annyira sok mindenen mentünk keresztül de megpróbáltam sorrendben eredményekkel leírni a történéseket. Ha valami nem egyértelmű akkor kérem jellezze, de nagyon nagyon várom a véleményét, és remélve konkrét utmutatását.

Nagyon sürgősen szeretnék választ kapni amennyiben erre lehetőség van.

Tisztelettel és köszönettel




Válasz

Kedves Kérdező!

Megértem kétségeit.
A pajzsmirigyre vonatkozó leletek alapján, emelkedett anti TPO és az UH kép mindenféleképpen endokrinológiai-pajzsmirigyszakemberrel való személyes konzultációt igényel, s ő állítsa össze a kezelést és írja fel a gyógyszert.
Milyen a lányának a menzesze, milyen a testsúly, testmagassága, az emésztése?
Iszik-e tejet, szereti-e az édességet és mennyit eszik?

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!