Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Cím!

33 éves vagyok, meddőségi probléma miatt kb. 2,5 éve inzulinrezisztancia gyanúval terheléses cukorvizsgálaton voltan, ahol az éhgyomri érték kb. 4-szerese volt a 120 perces érték.
Akkor az orvosom a napi 2 inofolicot ajánlotta, azt monta, hogy ez még nem teljesen az inzulinrezisztancia, hanem a határon vagyok.
Szedtem az inofolicot, azonban sem a terhesség nem jött össze, sem a testsúlyom nem csökkent.
Kb. három hete dietetikushoz mentem, aki azt mondta, hogy inzulinrezisztanciám van, és a 160 ch diétát állította részemre össze, mely mellett szinte azonnal beindult a fogyás is.
Viszont emellett a diéta mellett, ha a legkisebb intenzitással is mozgok (pl. 1 óra séta), csillapíthatatlan szomjúságérzet, és folyamatos vizelési inger jön elő, illetve a mozgás során szédülés.
Korábban is jártam már így, hogy hasonló diéta mellett mozogtam is ezek a tünetek jöttek elő.
Szinte már elviselhetetlen a folyamatos ivás és pisilés, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma kb. 40-szer pisiltem.

Ami még hozzátartozik a diétához, hogy két hónapja egyáltalán nem eszem húst.

Nem szeretném ezt a diétát abbahagyni, mert fogynom mindenképpen kellene min. 10 kg-t, és mozogni is jó lenne, de egyszerűen nem értem, hogy ezek a tünetek miért jelentkeznek.
Hozzáteszem, hogy a vércukrom rendben szokott lenni.

Ha tudnának segíteni, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: Takácsné

Válasz

Tisztelt Takácsné!
A panaszok belgyógyászati-urológiai kivizsgálást igényelnek a leírtak alapján.

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!