Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Cím!

33 éves vagyok, meddőségi probléma miatt kb. 2,5 éve inzulinrezisztancia gyanúval terheléses cukorvizsgálaton voltan, ahol az éhgyomri érték kb. 4-szerese volt a 120 perces érték.
Akkor az orvosom a napi 2 inofolicot ajánlotta, azt monta, hogy ez még nem teljesen az inzulinrezisztancia, hanem a határon vagyok.
Szedtem az inofolicot, azonban sem a terhesség nem jött össze, sem a testsúlyom nem csökkent.
Kb. három hete dietetikushoz mentem, aki azt mondta, hogy inzulinrezisztanciám van, és a 160 ch diétát állította részemre össze, mely mellett szinte azonnal beindult a fogyás is.
Viszont emellett a diéta mellett, ha a legkisebb intenzitással is mozgok (pl. 1 óra séta), csillapíthatatlan szomjúságérzet, és folyamatos vizelési inger jön elő, illetve a mozgás során szédülés.
Korábban is jártam már így, hogy hasonló diéta mellett mozogtam is ezek a tünetek jöttek elő.
Szinte már elviselhetetlen a folyamatos ivás és pisilés, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma kb. 40-szer pisiltem.

Ami még hozzátartozik a diétához, hogy két hónapja egyáltalán nem eszem húst.

Nem szeretném ezt a diétát abbahagyni, mert fogynom mindenképpen kellene min. 10 kg-t, és mozogni is jó lenne, de egyszerűen nem értem, hogy ezek a tünetek miért jelentkeznek.
Hozzáteszem, hogy a vércukrom rendben szokott lenni.

Ha tudnának segíteni, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: Takácsné

Válasz

Tisztelt Takácsné!
A panaszok belgyógyászati-urológiai kivizsgálást igényelnek a leírtak alapján.

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!