Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!Segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok és az én problémám már lassan 6 éve fenn áll. 2011. márciusáig szabályos volt a menstruációm, majd a következő hónapban már nem jött meg. Egyik hónapról a másikra leállt. Ezt megelőző időszakom elég stresszes volt és sokat fogytam életmódváltásom miatt. ( Azóta már a súlyom rendeződött, normál tartományban van .) Fogamzásgátlót és semmilyen más hormontartalmú gyógyszert sosem szedtem. Már több nőgyógyászt felkerestem, illetve endokrinológus szakemberhez is fordultam. Többször kaptam gyógyszeres stimulálást. 2011.06.16 estrofem + duphaston majd 2011.12.05 Norcolut + clostilbegyt. 2012.01.10 Norcolut. 2012.09.21 Norcolut + clostylbegyt -et . De a menstruációm így sem rendeződött. 2014. 05.06.-án vizsgálat során PCO petefészket állapítottak meg, valamint a méhem az évek alatt kisebb lett. Pco-ra Meforal 850mg készítményt kaptam.Enyhe szőrösödést is tapasztalok a köldököm alatti vonalban , valamint a melludvar környékén, illetve hízékonyságot érzek magamon. Vérvételem eredménye : TSH 2,240 mIU/L FSH 6,0 IU/L LH 0,4 IU/L Oestradiol >73,4 pmol/L Testosteron >0,69 nmol/L Prolactin 106 mIU/L . Ezek után hormonpótlást javasoltak a számomra Trisequens tabletta formájában,amit még nem kezdtem el, más megoldást keresve számomra.

Ön szerint mit tehetnék még, hogy kiderüljön mitől rendeződhetnének a hormonjaim,hogy újra teljes értékű nő lehessek?

A kért hormonvizsgálaton felül még van olyan hormon aminek a vizsgálata javasolt lenne?

Esetleg ez genetikai öröklődés lehet?Válaszát előre köszönöm!Üdvözlettel:

Horváth Adina
Kedves Horváth Adina!Önnek komplex endokrinológiai kivizsgálás kellene, az Ön által leírtakból nem derül ki számomra, hogy ez megtörtént-e.

Azt tanácsolom, az összes eddigi leletével keressen fel egy endokrinológust, akivel a diagnózist és a személyre szabott kezelést megbeszélheti.Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok terápiájában igen fontos szerepe van a gyógyszeres kezelésnek, melyet sokaknak életük végéig alkalmazniuk kell. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felhívja a figyelmet pár tényezőre, melyekre ügyelniük kell a tablettát szedő betegeknek.

További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA