Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot kívánok!A testvérem (eü. dolgozó és korábban volt cisztája a pajzsmirigyén) hívta fel a figyelmemet arra, hogy szerinte a pajzsmirígyem enyhén megnagyobbodott.Én eleinte szkeptikusan álltam a dologhoz és egyébként sem szeretem az ördögöt a falra festeni, viszont az alábbi tüneteket észlelem kb 2 hónapja magamon:-Kézremegés (ezt mások is észre veszik) én ezt fáradtságnak tulajdonítottam és némi alvással tényleg csökken, de nem múlik el.

-Indokolatlanul is fáradtnak érzem magam ( éjjel dolgozom csak, így kicsit megzavarodtam)

-Előfordul gyakran hogy naponta 10 X is normális konzisztenciájú székletem van. Eddig azt gondoltam ez a stressz miatt van.

-Amikor éjjel dolgozom mindig nagyon kiszárad a böröm szinte porzik. Ha pár napig rendesen alszok akkor ismét normalizálódik.

-Úgy érzem néha hogy szorít a torkom és nyelési nehézség is előfordul.

-Régebben szedtem fogamzásgátlót, de elkezdett váladék ürülni az emlőimből. Akkor az orvos azt mondta vsz. hyperprolaktinémiám van, de ezt nem vizsgálták én anno meg nem gondoltam h bármi baj lehet.

-A pulzusom nyugalmi állapotban is általában 120/ min terhelésre 180 is volt már. (Ezt a konditeremben mérte a gép)

-És ami most tényleg megijeszt az az hogy az a kis gödör a kulccsontjaim közt erőteljesebb volt és most pedig alig látható. Soha nem voltam kövér és most is 52 kg vagyok.Ön mit gondolm lehet ez szervi elváltozás? Ha igen akkor mi?Külföldön vagyok és szeptemberben megyek haza. Várhat addig a vizsgálat ha szükséges? És akkor hogy kellene készüljek?Üdvözlettel:Holb Erika

Kedves Erika!Felsorolt tünetei és panaszai alapján lehetséges pajzsmirigy gyulladás valóban.Mindenképpen szükséges lenne egy kivizsgálás mind endokrinológiai,mind kardiológiai irányban.A magas pulzusszámot okozhatja pajzsmirigy probléma, de hosszú távon az ilyen magas pulzusszám gondot okozhat.Amennyiben más panasza nem jelentkezik és a meglévő tünetek nem erősödnek,rosszabbodnak ráér a kivizsgálás szeptemberben is.Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA