Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr /Doktor Nő! A következő lenne a kérdésem 2011. júliusában pajzsmirigy alulműkődéssel diagnosztizáltak melyre 25 mikrogramm tiroxint szedtem. Tsh értékem rendbe volt. De tavaly decemberben éreztem hogy valami nem stimmel elmentem doktorhoz vérvételre ahol a Tsh 1,672 volt t3 t4 nem lett nézve. A pajzsmirigy ultrahang eredménye a következő a jobb lebeny 14*13*46 a bal lebeny 14*15*45 mm finoman inhomogén echoszerkezetű. A bal lebeny alsó harmadában két kis 2mm apró góc különíthető el. A panaszaim a következőek voltak gombóc érzés a torokban nem jó étvágy fáradékonyság dekoncentráció a vérzés elhúzódása több napig gyenge illetve nagymértékű fogyás. Az orvos javaslatára elhagytuk a gyógyszert a gyógyszer kiürülés után mért Tsh 0,877 volt. Kérdésem mi lehet a probléma. Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Betegünk!



Az Ön által küldött legújabb TSH érték a normális tartományba esik, így nem indokolt a gyógyszer szedése. Az UH kép krónikus pajzsmirigy gyulladásnak felel meg, amiből később mégis alulműködés alakulhat ki. A két kis göb egyelőre teendőt nem igényel. Évente ultrahanggal javasolt ellenőrizni a méretüket. A TSH-t is javaslom egy-két évente kontrollálni.

Úgy gondolom, hogy panaszai feltehetőleg nem pajzsmirigy eredetűek. Kérjen részletes kivizsgálást háziorvosától!



Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr. Békési Gábor

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA