Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

T.Cím!
Édesanyám 88.éves srúmája van már régóta eddig tünetmentes volt. Az idei év eleje óta viszont több gondja van vele.
Év eleje óta rekedt a levegőt is nehezen veszi. Nyelőcsövét 2 cm nyomja a csomó röntgen kimutatta. A nyaka két oldalon 6-7 cm-es göbökkel van tele uh.alapján. Kérdésem,mivel a vérvétel most sem mutat eltérést jó, mégis úgy tűnik,hogy mindennapi életvitelét megkeseríti zavarja a megvastagodott nyaka mi lenne a megoldás???Ilyen életkorban műtik-e, milyen előzetes vizsgálatok szükségesek hozzá??Köszönöm szépen a választ!!

Válasz

Kedves Mária, sajnos igen, felmerül a műtét, de nagy a kockázata, az életkor miatt is. Műtét előtt vérvétel, röntgen, ultrahang, ekg, gégészeti vizsgálatok kellenek, valamint mindaz, amit az altatóorvos kér.
Alternatív megoldásként esetleg radioizotópos kezelés is szóbajön a struma kisebbítésére.
Beszéljen mindenképp endokrinológussal és ha kell, pajzsmirigy sebésszel.

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!