Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T.Cím!

Édesanyám 88.éves srúmája van már régóta eddig tünetmentes volt. Az idei év eleje óta viszont több gondja van vele.

Év eleje óta rekedt a levegőt is nehezen veszi. Nyelőcsövét 2 cm nyomja a csomó röntgen kimutatta. A nyaka két oldalon 6-7 cm-es göbökkel van tele uh.alapján. Kérdésem,mivel a vérvétel most sem mutat eltérést jó, mégis úgy tűnik,hogy mindennapi életvitelét megkeseríti zavarja a megvastagodott nyaka mi lenne a megoldás???Ilyen életkorban műtik-e, milyen előzetes vizsgálatok szükségesek hozzá??Köszönöm szépen a választ!!
Kedves Mária, sajnos igen, felmerül a műtét, de nagy a kockázata, az életkor miatt is. Műtét előtt vérvétel, röntgen, ultrahang, ekg, gégészeti vizsgálatok kellenek, valamint mindaz, amit az altatóorvos kér.

Alternatív megoldásként esetleg radioizotópos kezelés is szóbajön a struma kisebbítésére.

Beszéljen mindenképp endokrinológussal és ha kell, pajzsmirigy sebésszel.

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA