Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztel Doktornő/Doktorúr!
7 éves fiam születésétől kezdve, nyugtalan, izgága, kimondottan hiszti rohamai vannak, amit egy pár szem csoki evés után elhagy, nyugtalanul alszik, leizzad és mostanában hideg keze-lába, száraz a haja, a bőre. A háziorvos gyerek doktornőnknek hiába mondtam, hogy szeretnék csináltatni egy pajzsmirigy vizsgálatra vérvételt, sajnos elhajtott, hogy ennek a gyereknek nincsen semmi baja. Utána olvastam és magánba csináltattunk egy pajzsmirigyre és cukorra vérvételt a Centrum Lab kispesti laborjában. Az eredmények a következőek:
Glükóz 4,8 mmol/L 3,5 - 6,1
Hemoglobin A1c. 5,0 % 4,1 - 6,2
Hemoglobin A1c 31,0 mmol/mol 20,0 - 42,0
Terápiás tartomány 48..59
TSH 2,885 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 14,37 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 5,88 pmol/L 3,80 - 6,00
Anti-tireoglobulin <0,9 U/mL
Anti-TPO 0,3 U/mL 0,0 - 9,0
Parathormon 21,8 pg/ml 12,0 - 88,0

A T3 és T4 magas és igaz, hogy a határértéken elvileg belül van, de nagyon a határértéken van. A TSH is magas attól függ, melyik orvos nézi, mert valaki csak 2,5-ig tartja normálisnak a TSH-t. A cukor elvileg normális, amit alig tudok elhinni, mert másfélévesen a Heim Pálban egy másik betegsége kapcsán (vizelet visszafolyás) a hiszti rohama alatt megnézték és 3.00 volt a cukorérték.
Szeretném a szakvéleményüket kérni, hogy miután születésétől kezdve feszült, ideges és leesik a cukra és a kisfiú most már el is tudja mondani, hogy „anya ideges vagyok, de nem tudom, hogy miért”. Úgy gondolom ezzel kellene foglalkozni. Neurofeedbackra járunk 1 hónapja és TSMT tornára másfél éve és ezek után is feszült és heti egyszer hiszti rohama van, amit egy két szem csokival tudok csak orvosolni.
Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel: Éva

Válasz

Kedves Éva !

Javaslom Tar Attila Főorvos Úrat, aki gyermek endokrinológiával foglalkozik.
Üdvözlettel:Dr. Porochnavecz Marietta

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!