Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt DoktorÚr!
2015 decemberében szültem.Áprilistól alvászavaraim lettek(nem tudtam aludni,vagy csak szenderegtem)TSH:0.7volt.Nyár óta hasmenéses időszakaim lettek.IBS szerű tünetek.A TSH.0.3,ft3.: 8.,ft4. :14.8.Pm.UH: a pajzsm.megnagyobbodott,jobb lebeny 63×27×18mm,bal 49×25×21mm.Az állomány foltosan inhomogen csokkent echogenitasu.A bal also polus menten egy kulonallonak tuno hasonlo szerkezetu 15×8mm s képlet van.A jobb kp.alsó harmad hataran dorsalisan egy 14mm s es egy kisebb szeles elnosott konturu echoszegeny szegelyu,centralisan echodus solid keplet lathato.Diffuz pm parenchima laesio.A
Szeretném kérdezni,hogy ez mit jelent számomra?Okozhatja az alvászavaromat,problémás bélműködésemet,tachycardiamat a pajzsmirigy betegségem?Pszichiaterhez küldtek,az alvászavarom miatt,mert 7napig egyhuzamban semmit sem aludtam ,altatót pedig a szoptatás miatt nem szedhettem.Jelenleg a pszich.szerek mellett sem tudok aludni.Néha hőemelkedéses epizódjaim vannak.Az endokrinologus szerint nem a pajzsmirigy betegségem okozza a tachycardiat,bél panaszokat és az alvatlanságot.Márciusban lesz asp.cyt.vizsgalat.A pszich.szereket elszeretném hagyni mert mellékhatásként 26kg t híztam-a pszich.orvos is támogat ebben,-hangulati ingadozasom nincs,nem is volt,csak nem tudtam aludni és ettől teljesen kikészültem-,viszont félek ,hogy nem fogok tudni aludni és újra olyan állapotba kerülök mint Áprilisban.Köszönöm a segítségét!

Válasz

Kedves Betegünk!


Az Ön által küldött labor leletek és a tünetei is pajzsmirigy túlműködés mellett szólnak. Feltétlenül keressen fel egy endokrinológust a tennivalók megbeszélése érdekében! A pajzsmirigy UH-gal leírt göbök szúrásos vizsgálatát én is indokoltnak tartom. Ne izguljon, az esetek nagy többségében a göbök jóindulatúak, a vizsgálatra csak a biztonság érdekében van szükség, hogy a sejtek természetét meg lehessen ítélni!

Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr. Békési Gábor

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!