Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

Nagy mennyiségű japán tengeri algát ( wakame ) fogyasztottam, nagyszombat előtt egy héttel. Nagyszombat este egy túlsózott halászlét fogyasztottam. Aznap este rosszul lettem, "gombócot" éreztem a torkomban, nyomást éreztem a mellkasomban ill. szívdobogást. Az ügyeleten kötöttünk ki, ahol az enyhén megemelkedett vérnyomáson kívül, mindent rendben találtak. A tünetek múlni kezdtek. Több mint egy héttel az eset után felfedeztem, hogy az alga csomagolásán ez áll: "Maximum 0.66 grammot fogyasszon naponta! A magas jódtartalom miatt pajzsmirigy túlműködést okozhat" Nos, én ennek a sokszorosát fogyasztottam el! Becslésem szerint nagyjából negyvenszeresét.

A pajzsmirigy: A nyakamban valóban éreztem egy szúró fájdalmat az ádámcsutka mellett balra, illetve a nyakam oldalán, az állkapocs alatt egy tompa fájdalmat. Az idő előrehaladtával azt tapasztaltam, hogy fülzúgásom van, később kiderült, hogy a vérnyomásom eléggé ingadozó. Jelenleg izületi fájdalmaim vannak a testem minden táján, és székrekedésem, amelyet tej fogyasztása esetén hasmenés vált fel. Nyugtalanul alszom, amitől még inkább legyengülök. Sokszor mellkasi nyomásra ébredek fel. Kezdetben izomrángásaim is voltak.
A kedélyállapotom egyre romlik, főleg amiatt is, hogy:

Ezeket a tüneteket elmondtam a háziorvosomnak is, de mivel a vérvétel után a TSH szint a labor szerint normálisnak tűnt, így nem érti miért gyanakszom pajzsmirigy problémákra. T3 T4 anti-TPO anti-Tg szinteket nem kért a háziorvosom!

A testemen többször megjelent a tarkómon ill. a csuklómon, piros kitüremkedés. Nálam ez általában akkor jelenik meg, ha a testemben gyulladás van jelen. A C. reaktív protein szint viszont normális volt... ezzel magyarázza a háziorvos hogy a gyulladás kizárható. ( Megjegyzem: A vérvétel előtti napon bevettem egy Rubophent amitől elmúlt a szúró fájdalom a nyakamban! )

Laboreredmények:
http://kepfeltoltes.hu/160410/238255963N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hogyan lehetne fényt deríteni a betegségemre? Kérem segítsen, kétségbe vagyok esve...

Előre is köszönöm a szakvéleményét!

Üdvözlettel és köszönettel,
Gál Máté

Válasz

Kedves Máté!

Labor eredményét sajnos nem tudom megnyitni, de mindenképpen szükséges lenne személyesen felkeresni egy endokrinológust.
Előfordulhat, mivel csak a TSH érték lett ellenőrizve, ami esetenként nem mutat eltérést pajzsmirigy gyulladásnál, hogy panaszait valójában a pajzsmirigy eltérése okozza.
Szükséges lenne a személyes konzultáció, ahol a szakorvos együtt láthatja az elkészült labor eredményeket, a klinikai képet és szükség szerint tud UH vizsgálatot kérni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!