Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr,Segítségüket szeretném kérni, 39 éves vagyok és 3 éve nem menstruálok, amire korábban azt a diagnózis állították fel (nem Önöknél!), hogy korai menopausám van, majd máshelyen a pajzsmirigy alulműködésemet találták ennek okának.

Most egy magánlaboratóriumban részletes vérvizsgálatot kértem, az alábbi eredményeim vannak, kérem szíves segítségüket, hogy ez menopausával összefügghet-e? Milyen irányban lenne érdemes tovább vizsgálódni?

Segítségüket előre is köszönöm!TSH: 3,81 (mIU/l)

FT4: 13,06 (pmol/L)

FT3:4,38 (pmol/L)

AntiTPO: 571 (korábban ez volt magasabb érték is kb.1100, hasimoto kórt állapítottak meg, UH nem igazolt eltérést, jelenleg nem szedek semmilyen gyógyszert a pajzsmirigy alulműködésre)

LH: 44,8 (IU/L)

FSH: 12,0 (IU/L)

Összradiol: 55,5 (pmol/l)

Prolactin: 258,9 (mIU/l)

Progeszteron: 5,78 (nmol/l)

Tesztoszteron: 0,609 (nmol/l)

Antimüller Hormon: 3,9 (ng/ml)

Cortisol: 578 (nmol/l)

DHEA: 3 (umol/L)

HGH: 0,25 (ng/ml)

Inzulin rezisztencia: 2,15 (3 pontos mérés volt)Tisztelt Gabi!Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért.A kérdése világos és érthető, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és felvilágosítást adott. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk.A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem hívja alábbi számunkat: 36/70-431-9728Tisztelettel:Dr. Békési Gábor

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA