Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor nő/úr!

10 éve (16 évesen) nőgyógyászom PCOS-t diagnosztizált nálam (rendszertelen, több hónapig kimaradó, kevés mennyiségű havi vérzés, magas inzulin és tesztoszteron szint alapján) Akkor egy évig szedtem merckformint (a normális inzulin szint mérése után elhagytam, azóta ez nem lett újra nézve.)Azóta fogamzásgátló tablettát szedek,3 éve abbahagytam egy évre, ekkor szintén rendszertelen volt (29, 42,63...napok eltelte után jött meg.) Azóta újra fogamzásgátlót szedek. Most 1-2 éven belül szeretnénk párommal gyermeket.
Kérdésem lenne Öntől, hogy szükséges-e valamilyen kivizsgálás, és ha igen milyen?
Vagy erre csak sikertelen teherbe esés esetén van szükség? A rendszertelen havi vérzés következtében lehetek meddő?Szükséges lett volna ennek kezelése más módon, vagy elegendő, hogy fogamzásgátlót adtak rá?
Kicsit tájékozatlan és kétségbeesett vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Farkas Bettina

Válasz

Kedves Bettina!
A fogamzásgátló szedése mellett kivizsgálás nem javasolt, mert a gyógyszer minden eredményt befolyásol!
Ha elhagyja, akkor 2, max. 3 hónap után a természetes menstruáció 21. napján kell nézni progeszteron, ösztradiol, TSH, prolaktin, tesztoszteron, D-vitamin hormonokat és vércukorterhelés 0-60-120 perces vércukor + inzulin szinttel.
Terhesség csak ezek ismerete után javasolt.
Most a kezelés PCOS-re megfelelő, amíg nem terveznek terhességet pár hónapon belül, addig szedje a gyógyszert!

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!