Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

35 éves vagyok és a 3. lombik programunkat kezdtük el a mai napon. Sok vizsgálaton túl vagyunk, azonban a hormon értékeimmel senki nem foglalkozott még, mint ahogyan a vércukor terheléses eredményeimmel sem.

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi értékeim mellett sikerülhet a 3. lombik programunk, vagy orvoshoz kellene fordulnunk mindenképpen?

Az intézetben infofolic használatát javasolták az emelkedett IR-re, de én már 6 hónapja reggel és este is iszom.Menstruáció 3. napján levett vér alapján:

TSH 1,290

FSH 11,1 (2,5-10,2 a ref.érték)

LH 8,6 (1,9-12,5)

Prolactin 207,0 (38,0-430,0)

Ösztradiol 158,1 (71,6-529,2)

Menstruáció 21. napján

Progeszteron 65,18 (10,62-81)

Tesztoszteron 1 (0-1,6)Vércukor terhelésem eredményei:

Éhomi glükóz: 4,9 inzulin 11,0

30 p glükóz: 6,5 '30 perces inzulin: 90,3

60 p glükóz: 5,1 '60 p inzulin: 207,0 (ez fél évvel korábbi terhelésnél 33 volt)

90 p glükóz. 4,2 '90 p inzulin:48,9

120 p glükóz: 4,2 120 p inzulin:42,9

IR: 2,4Folyamatos bal oldali hasfájást érzek (hasi uh negatív, hüvelyi uh negatív, süllyedés negatív)

Illetve reggel ébredés utáni izzadás, majd az első étkezésig fokozott izzadás. Illetőleg ha nem eszem három óránként, kézremegés jelentkezik nálam minden alkalommal. Tisztelettel kérdezném, hogy Önök szerint milyen sürgős vizsgálatok szükségesek még? Egy nőgyógyász a fenti értékeket látva Merckformin XR 750 mg-os tablettát írt fel, de nem merem beszedni, mert nem endokrinológus, annyit tett hozzá, hogy ő is szedi..de szedhetem az inofolicot is. Azóta iszom az inofolicot.Köszönettel és üdvözlettel:

Erzsébet
Kedves Erzsebet!

En is az IR kezeles mellett voksolnek, vagyis adnek Merckformint, de egyelore az XR-bol 500 mg-t ajanlanek kezdesnek napi 1 szemet eves kozben.Koppány Viktória dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA