Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Az alábbi UH leleteim : A PM. jobb lebenye minden átmérőben jelentősen megnagyobbodott,mérsékelt retrosternális terjedés is megfigyelhető, a tracheát durván balra dislocalja, nagy részét egy 75x70x65 mm inhomogén göb foglalja el, melyen belül néhány apró nectroticus góc látszik,vascularisatioja enyhén fokozott. A bal lebeny kp. fokban nagyobodott meg, nagy részét 55x30x35 mm göb tölti ki,echomorfológiája hasonlo a jobb oldalihoz, de ennek felső pólusában van egy 18 mmnagypbb necroticus góc is.Kérem Tisztelettel, hogy a fentiek alapján tájékoztasson érthetően , hogy mire számíthatok/ daganat stb. Köszönöm szépen!
Kedves Betegünk!Az Ön által küldött lelet alapján további részletes vizsgálat szükséges.Indokolt lenne izotópos vizsgálat végzése, valamint a göbökből történő mintavétel is. Nem kell túlzottan aggódnia. A pajzsmirigyben található göbök legnagyobb része jóindulatú. Forduljon személyesen endokrinológus szakorvoshoz!Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA