Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor/ Doktornő!



2014 februárjában pajzsmirigy alulműködét diagnosztizáltak nálam. Az Tsh értékem akkor 22.8 volt.

Kb màsfél év alatt sikerült az étékemet a hatàr a 'megfelelö' értékre levinni most 3,4.

Jelenleg letrox 125 öt szedek.

Mióta azonban szedem a gyógyszert a menstuáióm össze vissza jött meg sőt van hogy 3-5 hónapot is kihagy. Voltam vele nögyogysznál aki az ultrahang alaplán azt mondta hogy a méhfal vastagsága biztosan nem utal változó korra. Most vagyok 43 éves.

Létezik hogy a letrox ennyire felborította volna hormonrendszeremet vagy esetleg valami mas lehet még az oka.



Köszönöm a vàlaszt előre is.



Erika
Kedves Erika!



A 43 éve mellett a 3,4 mIU/L-es TSH-ja még mindig magas, ha a Letrox nem okoz mellékhatást, emelni kellene a dózisán.

Anti-Müller hormont és egyéb nőgyógyászati hormonvizsgálatokat is kellene vizsgáltatni ahhoz, hogy esetlegesen nem preklimaxról van-e szó. Valamint 75 gr glükózzal végzett OGTT tesztet, amely során a vércukor mellett az inzulint szinteket is megnézik.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA