Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel Doktornő!Több mint egy évvel ezelőtt kiderült, hogy a pajzsmirigyem göbösen át van alakulva (hideg és meleg göb). A laborértékeim (TSH, T3, T4) jók voltak. Nemrégiben viszont autoimmun pajzsmirigygyulladást diagnosztizáltak nálam, miután elvégeztek egy anti tpo vizsgálatot is. Laborértékek:

TSH 0,179

T3 11,19

T4 4,72

Anti TPO 286,89Arra keresem a választ, hogy tehetek-e valamit a betegség teljes (vagy minél később bekövetkező) kifejlődése ellen bármivel, pl. életmódváltással, étkezéssel stb.?Válaszukat előre is megköszönve,

Üdvözlettel

Erika

(Elnézést, ha kétszer kapták meg a levelet, nem volt számomra egyértelmű, hogy az előzőt sikerült-e elküldenem Önöknek.)Tisztelt Erika !

A göbös pajzsmirigy esetében általában jódhiány vagy autoimmun gyulladás áll. Gyulladás esetén érdemes szelén tablettát szedni.Üdvözlettel,Dr. Tar Attila

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok terápiájában igen fontos szerepe van a gyógyszeres kezelésnek, melyet sokaknak életük végéig alkalmazniuk kell. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felhívja a figyelmet pár tényezőre, melyekre ügyelniük kell a tablettát szedő betegeknek.

További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA