Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Holgyem/Uram ,

Lassan 10 eve szedek L thyroxint 75 rol 100mikrogra emelkedett az evek folyaman de az utolso 3 evben valtozatlan volt. Tavaly novemberben voltam a pajzsmirigyemmel eves ellenorzesen akkor az eredmenyeim rendben voltak beleertve az ultrahangot is.

A napokban megismetelnem a vervetelt es a kovetkezo erteket kaptam :

FT4 22.7, FT3 4.9, TSH 0.77

Szeretnem kerni a szakvelemenyet Ontol, hogy az FT4 magasabb, szuksegem lesz-e tovabbi vizsgalatokra? Mit jelent pontosan hogy ez az ertek magasabb?Elore is koszonom valaszat,Udvozlettel ,

Kedves Betegünk!Az FT4 valóban árnyalatnyival magasabb. Ez azt jelentheti, hogy a gyógyszer adag egy kicsit több a kelleténél. Ennek ellenére nem javaslom a dózis csökkentését, mert nagyon kicsi az eltérés. Két hónap múlva ellenőrizze az FT4-et. Ha még mindig magas, akkor az L-Thyroxint lehet 75 mikrogrammra csökkenteni. Fél évente javasolt egyébként a TSH ellenőrzése.

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA