Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!



Segítséget szeretnék kérni ...2016 nyaran felborult a menstruaciom , nogyogyasznal is voltam o mindent rendben talalt , de a vereredmenyem magas prolaktin szintet mutatott 1087 (127-637),, a TSH 3,64 (0.27-4,2) endokrinologusnal is voltam o tovabbi vizsgalatot kert,akkor a laboreredmenyeim szinten magas prolaktin szintet mutatott:

Prolaktin szint 48,70 (1,9 -25,00)

TSH 2,761 (0,400-5,000 ) , Dostinex nevu tabletat irt heti ketszer kell egy egy negyedet vennem .... megismeteltem a laborvizsgalatot,

a Prolactin szintem 10,84 (127-637) ,

TSH pedig 4,47 (0,27-4,2) .

Az lenne a kerdesem hogy mi okozhatta nagyobb a TSH szintet , es ezt a nagyobbodast szukseges e gyogyszerrel kezelni ?A nagyon alacsony Prolaktin szint nem okozhat problemat ? A Prolaktin szintre kapott gyogyszert mennyi ido elteltevel lehet csokkenteni , vagy akar abba hagyni ?( megjegyeznem hogy mar 5 honapja szedem es lassan mar babat szeretnenk a ferjemmel)

Valaszat elore is koszonom . 30 eves no

Kedves Emília!

Azt javasolom, hogy pontosabban állítsák be a prolaktin szintet, túl alacsony se legyen.

A tSH ingadozása egyelőre nem kezelendő, mert voltak korábban jó eredények, de kell kontrollálni.

Hírek

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek
A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA