Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!

Másfél éve párommal babát szeretnénk, eddig eredménytelenül.
2015. novemberében volt hormonvizsgálatom a menzesz 3. napján, eredményeim:
Ultrasens.TSH: 2.0250
Ösztradiol: 32
Progesteron: 0.3
Prolactin: 25.6
FSH: 6.7
LH: 5.8
Tesztoszteron: 39,46
Szérum Cortisol, regg : 17.8
Ezek közül a prolactin volt kissé magas, erre barátcserje kivonatot kellett szedjek. A nőgyógyász azt mondta, hogy fél év múlva ismételjük meg a TSH vizsgálatát, jobb, ha 2 alatt van. Végül ez elmaradt.
Idén nyáron júliusban vettem észre, hogy merevek az ujjizületeim. Reumatológus szakorvos kért röntgent, vérképet, utólag TSH-t ( a héten), melynek eredménye 3.7 lett. Azt mondta, hogy ez az érték normális. (Először 2012-ben volt TSH vizsgálat, melynek eredménye akkor 3.33.)
Más tüneteim is vannak: fáradtságérzés, hajhullás, idegesség, és a mensesem sem tökéletes (nagyon gyenge a havi vérzésem).
A családomban nagymamámnak, édesanyámnak, húgomnak van pajzsmirigy alulműködése.
Lehetséges-e, hogy mégis van pajzsmirigyproblémám, és esetleg e miatt nem esek teherbe?
Válaszát előre is köszönöm!

Éhleiter Tünde

Válasz

Tisztelt Tünde!

Igen,sajnos lehetséges. Attól, hogy a tsh határ értéken belül mozog, még lehet pajzsmirigy probléma a panasza hátterében. Legideálisabb tsh érték gyermekvállaláshoz 1 és 2 közötti érték.
Kérem keressen fel egy endokrinológus szakorvost.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka


további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!