Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Pajzsmirigy vizsgálaton az alábbiak lettek az eredményeim:

TSH 18.660 mlU/l

szabad T4 11.3 p,ol/l

Thyr.pero.Ap (TPO) 119,6 IU/ml

A háziorvosom 50 mikrogrammos Letroxot írt fel, másfél hete szedem. Múlt hét közepe óta egyre többször szédülök naponta többször is. Azt szeretném kérdezni, hogy véleménye szerint szükséges-e további vizsgálatok elvégzése ("csak" vérvételen voltam), illetve lehetséges-e, hogy a gyógyszer mellékehatása a szédülés, amennyiben igen, van rá megoldás, hogy elmúljon.Nagyon szépen köszönöm a segítségüket!Köszönettel: Dzs
Kedves Zsuzsanna!Leletei alapján a diagnózisom: autoimmun pajzsmirigy gyulladás miatt kialakult pajzsmirigy alulmüködés ( hypothyreosis).

1. Gyógyszeres kezelés mindenképpen szükséges a pajzsmirigy hormonlelete miatt.

2. Lehet, hogy a gyógyszer okozza a szédülést, próbálja meg reggeli közben bevenni- bár így csökken a hatása, de hátha megszûnik a szédülés.

3. Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is szükséges.Üdvözlettel:

Dr. Koppány Viktória

Hírek

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek
A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA