Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Segítséget szeretnék kérni, milyen vizsgálatra kellene elmennem a panaszaimmal, mert most már szeretnék célirányos lenni a sok találgatás után, de a javulás hiányában.

Panaszaim kb. 4 évvel ezelőtt kezdődtek, és szépen sorakoztak fel egymás mellé, addig a migrénen kívül nem volt problémám.
Jelenleg 35 éves vagyok, 106 kg, és 168 cm. Ez utóbbi az egyetlen állandó ezekben a számokban. 2009-ben még 57 kg voltam.

A jelentős hízás úgy következett be, hogy az életmódomban változtatás nem történt, ami kiválthatta volna.

Emellé a következők a panaszaim:
Kézfej zsibbadása (mindkettő, szimmetrikusan)
Állandó fáradtság
Szédülés, egyensúlyvesztés
Súlyos hangulatingadozás
Szőrösödés (bajusz, mell)
Pattanásos vagyok, de nem állandóan
Derékfájdalom (hol van, hol nincs)
Alhasi fájdalom (ritka)
Nincs szomjúság érzésem
Állandóan éhes vagyok, főleg étkezés után fél-egy órával, étvágyam viszont nincs igazán.
Ideges és ingerült vagyok
Nem tudok aludni a kézzsibbadás miatt
A mentruációm jelentősen erősebb vérzéssel jár, mint az elmúlt 21 évben az megszokott volt, viszont csak minden második hónapban (ez lehet, hogy balga megfigyelés)
Sokszor fáj a tarkóm, viszont a migrénem elmúlt az utóbbi pár évben.
Raynaud szindrómám van, fehérednek az ujjaim.
Végül, nem tudom, ezt hogy mondják, de a testem különböző pontjain sokszor furcsa nyillalásokat érzek, amik néha olyan erősek, hogy fáj.

A lista tudom, hogy nem rövid, viszont hosszú. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a sorok között, igyekeztem mindent leírni, és biztos van, ami kimaradt.

Megtisztelő iránymutatását várva, köszönettel:
Brigitta

Válasz

Kedves Brigitta!

Ajánlott vizsgálati sor: TSH, reverz T3, Ft3, Ft4, anti TPO, PTH, D vitamin, vércukor terhelés Inzulin rezisztencia vizsgálat(0 , 60, 120 perces minták) cukorra és inzulinra.

üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!