Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!/Doktornő!

Pajzsmirigy Uh-gal kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni Önnek.A pajzsmirigy UH-os követést javasoltak az idén februárban egy feltételezhető autoimmun megbetegedés miatt.
2016 februárjában az UH lelet:A pajzsmirigy jobb lebenye 20x18x44 mm,volumene 8,3 cm3,a lebeny felső harmadában 22x13 mm-es meszesedéseket,ill.cystosusos területet tartalmazó inhomogén szerkezetű göb látható.Bal lebeny 16x13x46 mm,volumene 4,8 cm3.homogén.Nyaki régióban megnagyobbodott,vagy kóros nyirokcsomó nem látható.
2016.októberben UH:A pajzsmirigy jobb lebenye 19x22x50 mm,volumene 11 cm3,a felső harmadban egy 23x17x16 mm-es echoszegény udvarral körülvett,cystosus felritkulásokat is tartalmazó szolid göb látható,melyen belül egy 10 mm-es,széles hangárnyékot adó echodens képlet is elkülöníthető. A pajzsmirigy bal lebenye nem változott,kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó egyik oldalon sem látható.
Lyme-kór miatt voltam orvosnál,aki megjegyezte,hogy nem ártana biopsiát venni a jobb oldali pajzsmirigyemből.
A biopsiát nem igazán szeretném vállalni,kérdésem az lenne,hogy a Dr Deák Pál Ákos által alkalmazott műtéti technika,ami rádiófrekvenciás ablázió alkalmazható lenne-e az én esetemben,szükség van-e műtétre,és megkerülhető-e a biopsia?
A pajzsmirigyem alulműködő,az anti-TPO:210,a T3 és rT3 hányadosa 12. Egyéb laborleleteim,úgy mint a T3,T4,TSH normál tartományban vannak.Testhőmérsékletem 35-35,5 között mozog.

Válasz

Tisztelt BJ!
Amennyiben RFA kezelést szeretne, elengedhetetlenek az alábbi vizsgálatok: fül-orr-gégészeti vizsgálat, 2x pajzsmirigy biopszia, szcintigráfia, ekg, vérnyomás mérés, illetve a beavatkozás előtti héten labor és a központunkban dolgozó Balázs Csaba Professzor Úr véleménye.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!