Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!/Doktornő!

Pajzsmirigy Uh-gal kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni Önnek.A pajzsmirigy UH-os követést javasoltak az idén februárban egy feltételezhető autoimmun megbetegedés miatt.
2016 februárjában az UH lelet:A pajzsmirigy jobb lebenye 20x18x44 mm,volumene 8,3 cm3,a lebeny felső harmadában 22x13 mm-es meszesedéseket,ill.cystosusos területet tartalmazó inhomogén szerkezetű göb látható.Bal lebeny 16x13x46 mm,volumene 4,8 cm3.homogén.Nyaki régióban megnagyobbodott,vagy kóros nyirokcsomó nem látható.
2016.októberben UH:A pajzsmirigy jobb lebenye 19x22x50 mm,volumene 11 cm3,a felső harmadban egy 23x17x16 mm-es echoszegény udvarral körülvett,cystosus felritkulásokat is tartalmazó szolid göb látható,melyen belül egy 10 mm-es,széles hangárnyékot adó echodens képlet is elkülöníthető. A pajzsmirigy bal lebenye nem változott,kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó egyik oldalon sem látható.
Lyme-kór miatt voltam orvosnál,aki megjegyezte,hogy nem ártana biopsiát venni a jobb oldali pajzsmirigyemből.
A biopsiát nem igazán szeretném vállalni,kérdésem az lenne,hogy a Dr Deák Pál Ákos által alkalmazott műtéti technika,ami rádiófrekvenciás ablázió alkalmazható lenne-e az én esetemben,szükség van-e műtétre,és megkerülhető-e a biopsia?
A pajzsmirigyem alulműködő,az anti-TPO:210,a T3 és rT3 hányadosa 12. Egyéb laborleleteim,úgy mint a T3,T4,TSH normál tartományban vannak.Testhőmérsékletem 35-35,5 között mozog.

Válasz

Tisztelt BJ!
Amennyiben RFA kezelést szeretne, elengedhetetlenek az alábbi vizsgálatok: fül-orr-gégészeti vizsgálat, 2x pajzsmirigy biopszia, szcintigráfia, ekg, vérnyomás mérés, illetve a beavatkozás előtti héten labor és a központunkban dolgozó Balázs Csaba Professzor Úr véleménye.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!