Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!/Doktornő!Pajzsmirigy Uh-gal kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni Önnek.A pajzsmirigy UH-os követést javasoltak az idén februárban egy feltételezhető autoimmun megbetegedés miatt.

2016 februárjában az UH lelet:A pajzsmirigy jobb lebenye 20x18x44 mm,volumene 8,3 cm3,a lebeny felső harmadában 22x13 mm-es meszesedéseket,ill.cystosusos területet tartalmazó inhomogén szerkezetű göb látható.Bal lebeny 16x13x46 mm,volumene 4,8 cm3.homogén.Nyaki régióban megnagyobbodott,vagy kóros nyirokcsomó nem látható.

2016.októberben UH:A pajzsmirigy jobb lebenye 19x22x50 mm,volumene 11 cm3,a felső harmadban egy 23x17x16 mm-es echoszegény udvarral körülvett,cystosus felritkulásokat is tartalmazó szolid göb látható,melyen belül egy 10 mm-es,széles hangárnyékot adó echodens képlet is elkülöníthető. A pajzsmirigy bal lebenye nem változott,kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó egyik oldalon sem látható.

Lyme-kór miatt voltam orvosnál,aki megjegyezte,hogy nem ártana biopsiát venni a jobb oldali pajzsmirigyemből.

A biopsiát nem igazán szeretném vállalni,kérdésem az lenne,hogy a Dr Deák Pál Ákos által alkalmazott műtéti technika,ami rádiófrekvenciás ablázió alkalmazható lenne-e az én esetemben,szükség van-e műtétre,és megkerülhető-e a biopsia?

A pajzsmirigyem alulműködő,az anti-TPO:210,a T3 és rT3 hányadosa 12. Egyéb laborleleteim,úgy mint a T3,T4,TSH normál tartományban vannak.Testhőmérsékletem 35-35,5 között mozog.
Tisztelt BJ!

Amennyiben RFA kezelést szeretne, elengedhetetlenek az alábbi vizsgálatok: fül-orr-gégészeti vizsgálat, 2x pajzsmirigy biopszia, szcintigráfia, ekg, vérnyomás mérés, illetve a beavatkozás előtti héten labor és a központunkban dolgozó Balázs Csaba Professzor Úr véleménye.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok terápiájában igen fontos szerepe van a gyógyszeres kezelésnek, melyet sokaknak életük végéig alkalmazniuk kell. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felhívja a figyelmet pár tényezőre, melyekre ügyelniük kell a tablettát szedő betegeknek.

További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA