Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Endokrin Központ!Véleményüket szeretném kikérni a következő leletekről.

2011-ben volt egy túlműködésem.Akkor 1 évig metothyrin kezelést kaptam.

(2012.04.23)Ultrahang: A trachea légsávja központi helyzetű,nem cconprimalt vagy dislocalt.A jobb pajzsmirigy lebeny 19x23x48mm.

Isthimus 4mm.A bal lebeny 17x223x55mm.A bal lebeny kp. harmadában dorsalisan 11mm-es finoman elmosódott kontúrral elhatárolt kissé echoszegény göb.MK. lebeny szerkezete finoman kissé inhomogén,enyhén térképszerű,fokozottan vascularisalt területek nem különíthetők el.A vascularistatioban finom echognitás megfigyelhető az echoszegény területek mellett.

Vélemyény: Hashimoto thyreoditisnek a kép megfelelhet.Több kissé echoszegényebb göb elkülöníthető.

Mivel az anti TPO-m a felső határ fölött volt egy picivel,így csak megfigyelés alatt tartottak.2014.05.26.Labor vizsgálat:TSH: 0,103U/L (0,490-4,670)

fT4: 12,920U/L (9,130-23,800)

fT3: 4,270U/L (2,272-5,340)2014.05.29.Ultrahang:

A trachea légsávja központi helyzetű, nem comprimait vagy dislocalt. A pajzsmirigy job lebenyében kp. harmadában 15x16 mm-es csaknem isoechogen, mérsékelten fokozottabban yascularisat göb. A jobb lebeny 22x24x59 mm, a lebeny finoman kissé inhomogén. Jobb lebenyben az alsó harmadban ventralisan egy echoszegényebb 6 mm-es göb is látható. Isthmus 4 mm. A bal lebeny kp. harmadában egy 15xl5mm-es csaknem inhomogen göb sejthető, ezen a területen a vascularisatio mérsékelten fokozottab.Bal lebeny 18x24x54 mm, szerkezete finoman inhomogén. A nyaki nagyerek szabályos lefutásúak. A nyálmirigyeképek. A nyakon kóros nagyságú vagy szerkezetű nyirokcsomó nem észlelhető.

Vélemény:

Átlagos méretű finoman kissé inhomogén pajzsmirigy lebenyek. Mk. lebeny kp. harmadának megfelelően egy-egy mérsékelten fokozottabban vascularisalo terület látható.2014.06.27.Izotópos vizsgálat:

A pajzsmirigy pertechnetat felvétele : 1,20 %, amely norm. tartományba eső felvételi érték.

Kp. fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek. Isthmus norm., a lebenyek alsó

pólusai a jugulum felett lokalizálhatóak.

A lebenyek aktivitás-eloszlása homogén, bennük nodus szcintigráfiásan nem diff.2014.06.17:Labor:

Thyreotrop hormon meghatározása:

0,251 nIU/ml (0,550-4,780)T4 szabad frakció meghatározása:

1,15ng/dl (0,89-1,76)

Diagnosztizált miaszténia grávisz betegségem van.

Önök szerint ebben az esetben tényleg elég 6 hónap múlva kontroll vizsgálat?

Javasolnának további vizsgálatot?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:B.Lászlókedves Kérdező!

A leírtak a hashimot thyreoiditis inkább túlműködés irányába mutaó erdményeket tükrözÉrdemes lenne: az anti Thyreoglobiulin szintet, aD vitamint és 3 hónap múlva a TSH, Ft3, Ft4 szinetet is ellenőrizni, valamint a kortizl ACTH ( mellékvese 9 hormonokatüdv

Bérczy drnő

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA