Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Endokrin Központ!

Véleményüket szeretném kikérni a következő leletekről.
2011-ben volt egy túlműködésem.Akkor 1 évig metothyrin kezelést kaptam.
(2012.04.23)Ultrahang: A trachea légsávja központi helyzetű,nem cconprimalt vagy dislocalt.A jobb pajzsmirigy lebeny 19x23x48mm.
Isthimus 4mm.A bal lebeny 17x223x55mm.A bal lebeny kp. harmadában dorsalisan 11mm-es finoman elmosódott kontúrral elhatárolt kissé echoszegény göb.MK. lebeny szerkezete finoman kissé inhomogén,enyhén térképszerű,fokozottan vascularisalt területek nem különíthetők el.A vascularistatioban finom echognitás megfigyelhető az echoszegény területek mellett.
Vélemyény: Hashimoto thyreoditisnek a kép megfelelhet.Több kissé echoszegényebb göb elkülöníthető.
Mivel az anti TPO-m a felső határ fölött volt egy picivel,így csak megfigyelés alatt tartottak.

2014.05.26.Labor vizsgálat:

TSH: 0,103U/L (0,490-4,670)
fT4: 12,920U/L (9,130-23,800)
fT3: 4,270U/L (2,272-5,340)

2014.05.29.Ultrahang:
A trachea légsávja központi helyzetű, nem comprimait vagy dislocalt. A pajzsmirigy job lebenyében kp. harmadában 15x16 mm-es csaknem isoechogen, mérsékelten fokozottabban yascularisat göb. A jobb lebeny 22x24x59 mm, a lebeny finoman kissé inhomogén. Jobb lebenyben az alsó harmadban ventralisan egy echoszegényebb 6 mm-es göb is látható. Isthmus 4 mm. A bal lebeny kp. harmadában egy 15xl5mm-es csaknem inhomogen göb sejthető, ezen a területen a vascularisatio mérsékelten fokozottab.Bal lebeny 18x24x54 mm, szerkezete finoman inhomogén. A nyaki nagyerek szabályos lefutásúak. A nyálmirigyeképek. A nyakon kóros nagyságú vagy szerkezetű nyirokcsomó nem észlelhető.
Vélemény:
Átlagos méretű finoman kissé inhomogén pajzsmirigy lebenyek. Mk. lebeny kp. harmadának megfelelően egy-egy mérsékelten fokozottabban vascularisalo terület látható.

2014.06.27.Izotópos vizsgálat:
A pajzsmirigy pertechnetat felvétele : 1,20 %, amely norm. tartományba eső felvételi érték.
Kp. fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek. Isthmus norm., a lebenyek alsó
pólusai a jugulum felett lokalizálhatóak.
A lebenyek aktivitás-eloszlása homogén, bennük nodus szcintigráfiásan nem diff.

2014.06.17:Labor:
Thyreotrop hormon meghatározása:
0,251 nIU/ml (0,550-4,780)

T4 szabad frakció meghatározása:
1,15ng/dl (0,89-1,76)
Diagnosztizált miaszténia grávisz betegségem van.
Önök szerint ebben az esetben tényleg elég 6 hónap múlva kontroll vizsgálat?
Javasolnának további vizsgálatot?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:B.LászlóVálasz

kedves Kérdező!
A leírtak a hashimot thyreoiditis inkább túlműködés irányába mutaó erdményeket tükröz

Érdemes lenne: az anti Thyreoglobiulin szintet, aD vitamint és 3 hónap múlva a TSH, Ft3, Ft4 szinetet is ellenőrizni, valamint a kortizl ACTH ( mellékvese 9 hormonokat

üdv
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!