Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Endokrin Központ!

Véleményüket szeretném kikérni a következő leletekről.
2011-ben volt egy túlműködésem.Akkor 1 évig metothyrin kezelést kaptam.
(2012.04.23)Ultrahang: A trachea légsávja központi helyzetű,nem cconprimalt vagy dislocalt.A jobb pajzsmirigy lebeny 19x23x48mm.
Isthimus 4mm.A bal lebeny 17x223x55mm.A bal lebeny kp. harmadában dorsalisan 11mm-es finoman elmosódott kontúrral elhatárolt kissé echoszegény göb.MK. lebeny szerkezete finoman kissé inhomogén,enyhén térképszerű,fokozottan vascularisalt területek nem különíthetők el.A vascularistatioban finom echognitás megfigyelhető az echoszegény területek mellett.
Vélemyény: Hashimoto thyreoditisnek a kép megfelelhet.Több kissé echoszegényebb göb elkülöníthető.
Mivel az anti TPO-m a felső határ fölött volt egy picivel,így csak megfigyelés alatt tartottak.

2014.05.26.Labor vizsgálat:

TSH: 0,103U/L (0,490-4,670)
fT4: 12,920U/L (9,130-23,800)
fT3: 4,270U/L (2,272-5,340)

2014.05.29.Ultrahang:
A trachea légsávja központi helyzetű, nem comprimait vagy dislocalt. A pajzsmirigy job lebenyében kp. harmadában 15x16 mm-es csaknem isoechogen, mérsékelten fokozottabban yascularisat göb. A jobb lebeny 22x24x59 mm, a lebeny finoman kissé inhomogén. Jobb lebenyben az alsó harmadban ventralisan egy echoszegényebb 6 mm-es göb is látható. Isthmus 4 mm. A bal lebeny kp. harmadában egy 15xl5mm-es csaknem inhomogen göb sejthető, ezen a területen a vascularisatio mérsékelten fokozottab.Bal lebeny 18x24x54 mm, szerkezete finoman inhomogén. A nyaki nagyerek szabályos lefutásúak. A nyálmirigyeképek. A nyakon kóros nagyságú vagy szerkezetű nyirokcsomó nem észlelhető.
Vélemény:
Átlagos méretű finoman kissé inhomogén pajzsmirigy lebenyek. Mk. lebeny kp. harmadának megfelelően egy-egy mérsékelten fokozottabban vascularisalo terület látható.

2014.06.27.Izotópos vizsgálat:
A pajzsmirigy pertechnetat felvétele : 1,20 %, amely norm. tartományba eső felvételi érték.
Kp. fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek. Isthmus norm., a lebenyek alsó
pólusai a jugulum felett lokalizálhatóak.
A lebenyek aktivitás-eloszlása homogén, bennük nodus szcintigráfiásan nem diff.

2014.06.17:Labor:
Thyreotrop hormon meghatározása:
0,251 nIU/ml (0,550-4,780)

T4 szabad frakció meghatározása:
1,15ng/dl (0,89-1,76)
Diagnosztizált miaszténia grávisz betegségem van.
Önök szerint ebben az esetben tényleg elég 6 hónap múlva kontroll vizsgálat?
Javasolnának további vizsgálatot?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:B.LászlóVálasz

kedves Kérdező!
A leírtak a hashimot thyreoiditis inkább túlműködés irányába mutaó erdményeket tükröz

Érdemes lenne: az anti Thyreoglobiulin szintet, aD vitamint és 3 hónap múlva a TSH, Ft3, Ft4 szinetet is ellenőrizni, valamint a kortizl ACTH ( mellékvese 9 hormonokat

üdv
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Minden szülő aggódva figyeli gyermekét, ha az valamilyen furcsa, szokatlan tünetet produkál, főleg, ha az nem a megszokott orrfolyás, torokfájás. Akárcsak a felnőtteknél, úgy a gyermekeknél is előfordulhatnak hormonzavarok, és nem ritka, amikor a panaszok mögött endokrinológiai probléma húzódik. Dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont csecsemő és gyermek endokrinológusa ismerteti azokat a tüneteket, melyek esetén érdemes hormonzavarra gyanakodni.

további részletek »
Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

A bélgázosság, szélgörcsök igen kellemetlen panaszoknak számítanak, és a legtöbben csak csendben szenvednek miattuk, hiszen senki sem szereti másoknak kiteregetni a hasonló gondjaikat. Viszont, ha gyakran előfordul, akkor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis endokrin gond is állhat a hátterében! Hogy milyen hormonális zavarok okozhatnak bélgázosságot, azt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa osztotta meg.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!