Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Üdvözlöm!

Kisbabát szeretnénk a párommal, de a vérzésem rendszertelen, vagy nincsen. Elmentem nőgyógyászhoz, és csinált egy UH-ot, amiben azt olvasták le, hogy PCOS jellegű ciszták találhatóak az egyik petefészkemen.
A doktor Clostilbegyt tablettát írt fel, és azt mondta, hogy kezdjem el szedni, majd 28 nap múlva, mikor a vérzésnek is kell jelentkeznie akkor új adagot szedjek majd be ( napi 2 szem ).
Az első kúra alkalmával pontban 28 napra jelentkezett is a vérzés, ahol az 1. naptól kezdve ismét bevettem a gyógyszert. Vártam a következő 28. napot, de a vérzés nem jelentkezett, és mivel az orvos azt mondta, hogy ha kimarad a vérzés akkor is be kell venni a 28. napon , én elkezdtem bevenni. 3 napja kellett volna megjönnie, ehelyett csak nagyon kevés barnás folyást tapasztaltam. Terhességi tesztet csináltam , de sajnos negatív lett. Utánaolvastam a tablettáról, és sajnos arra a megállapításra jöttem rá, hogy valószínű, hogy ( mivel szakszerű kivizsgáláson nem estem át) , ezt a kúrát most abba kellene hagynom. Úgy döntöttem, hogy ma este már nem veszem be a gyógyszert. Az is elképzelhető, hogy terhes lennék, csak még nagyon korai? NEm árthattam a Clostival?
Időpontot fogok kérni Önökhöz,de addig szeretnék egy kis véleményt.
Köszönettel:

Beáta

Válasz

Kedves Beáta!


Mindenképpen lássa endokrinológus orvos - a CCCT (clostylbegyt citrate challenge teszt) nálunk nagyon “népszerű”, mert azt gondolják, hogy egyszerű kivitelezni - előtte alapos 3/21 napos agyalapi mirigy/mellékvese/pajzsmirigy vizsgálatok kellenek, PCOS-jellegű cysták vsz retenciósak.


Keressen fel minket az endokrin központban időpont miatt.

1024 Budapest Lövőház u. 1-5.
info@endokrinkozpont.hu,

telefon: +36 70 431 7729 06 (70) 431 9728

Tiszelettel : Endokrin központ.
Várom szeretettel: Dr. Németh -Almási Attila

Munkatársaink
Hírek
Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Minden szülő aggódva figyeli gyermekét, ha az valamilyen furcsa, szokatlan tünetet produkál, főleg, ha az nem a megszokott orrfolyás, torokfájás. Akárcsak a felnőtteknél, úgy a gyermekeknél is előfordulhatnak hormonzavarok, és nem ritka, amikor a panaszok mögött endokrinológiai probléma húzódik. Dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont csecsemő és gyermek endokrinológusa ismerteti azokat a tüneteket, melyek esetén érdemes hormonzavarra gyanakodni.

további részletek »
Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

A bélgázosság, szélgörcsök igen kellemetlen panaszoknak számítanak, és a legtöbben csak csendben szenvednek miattuk, hiszen senki sem szereti másoknak kiteregetni a hasonló gondjaikat. Viszont, ha gyakran előfordul, akkor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis endokrin gond is állhat a hátterében! Hogy milyen hormonális zavarok okozhatnak bélgázosságot, azt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa osztotta meg.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!