Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Üdvözlöm Doktor!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e megoldás arra a problémára, ha koromhoz képest túlságosan fiatalnak nézek ki?
22 évesen sokan 16-17-nek saccolnak, arc-mell-kéz szörzetem semmi. Ha rámnéznek semmi férfiasságot nem látszik rajtam

Ha egy ismerőst megkérdezek, azt mondja örüljek neki, mert késöbb majd jobb lesz ez 40 évesen. Engem ez abszolut hidegen hagy, én ígyis ugyis 'kezdeni fogok' valamit ezzel a gondal, mert engem kifejezetten zavar, és nem csak a nőknél, hanem semmilyen tekintélyt nem érzek magaménak emiatt, egyszóval lényegébe ez lelki problémát is okoz.

Kérdésem, léteznek-e tesztoszteron fokozók, mennyire biztonságosak, illetve ha rossz helyen kapizsgálnék, milyen kezelés vagy eljárás, tabletták vagy bármi megoldás ami segíthene nekem?

Ismerősöm szteroidokat vagy valami efélét szedett, ő testépítéshez és attól erősen szőrösödött, de nem csak a szőrösödésről van szó, hanem a korához képest is ugy néz ki, ahogy kell. Ha nem találok megfelelő megoldást, akkor valami ilyesmit fogok énis tenni, tudom, hogy komoly károkat tudok okozni, de ha igy maradok nekem az a legkomolyabb kár.

Várom válaszát, amit előre is köszzönök!

Tisztelette,
L.D.B.

Válasz

Kedves Barnabás!
A felsorolt ötletek helyett először megnézném az Ön hormonjait ( tesztoszteron, prolaktin, TSH, FSH, LH, cortisol) többek között.
Ha van eltérés, akkor - de csakis akkor- kezelni kell gyógyszerrel!
Javasolom urológus felkeresését is.

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »
Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

A hormonzavarok különböző formái sokaknál felléphetnek, sőt, gyakran úgy, hogy az érintettek még csak nem is tudnak róla. Ennek oka, hogy igen általános tüneteket produkálhatnak, így nem is gondolnak arra, hogy pl. az állandó fáradtságukat, menstruációs zavarukat vagy emésztési problémájukat valamilyen betegség okozza. Tesztünkben összeszedtük azokat a panaszokat, melyek endokrin zavarra utalhatnak, így ekkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni arról, vajon valóban hormonális betegség okozza őket. A teszt összeállításában dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa volt segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!