Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Üdvözlöm Doktor!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e megoldás arra a problémára, ha koromhoz képest túlságosan fiatalnak nézek ki?
22 évesen sokan 16-17-nek saccolnak, arc-mell-kéz szörzetem semmi. Ha rámnéznek semmi férfiasságot nem látszik rajtam

Ha egy ismerőst megkérdezek, azt mondja örüljek neki, mert késöbb majd jobb lesz ez 40 évesen. Engem ez abszolut hidegen hagy, én ígyis ugyis 'kezdeni fogok' valamit ezzel a gondal, mert engem kifejezetten zavar, és nem csak a nőknél, hanem semmilyen tekintélyt nem érzek magaménak emiatt, egyszóval lényegébe ez lelki problémát is okoz.

Kérdésem, léteznek-e tesztoszteron fokozók, mennyire biztonságosak, illetve ha rossz helyen kapizsgálnék, milyen kezelés vagy eljárás, tabletták vagy bármi megoldás ami segíthene nekem?

Ismerősöm szteroidokat vagy valami efélét szedett, ő testépítéshez és attól erősen szőrösödött, de nem csak a szőrösödésről van szó, hanem a korához képest is ugy néz ki, ahogy kell. Ha nem találok megfelelő megoldást, akkor valami ilyesmit fogok énis tenni, tudom, hogy komoly károkat tudok okozni, de ha igy maradok nekem az a legkomolyabb kár.

Várom válaszát, amit előre is köszzönök!

Tisztelette,
L.D.B.

Válasz

Kedves Barnabás!
A felsorolt ötletek helyett először megnézném az Ön hormonjait ( tesztoszteron, prolaktin, TSH, FSH, LH, cortisol) többek között.
Ha van eltérés, akkor - de csakis akkor- kezelni kell gyógyszerrel!
Javasolom urológus felkeresését is.

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!