Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Üdvözlöm Doktor!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e megoldás arra a problémára, ha koromhoz képest túlságosan fiatalnak nézek ki?
22 évesen sokan 16-17-nek saccolnak, arc-mell-kéz szörzetem semmi. Ha rámnéznek semmi férfiasságot nem látszik rajtam

Ha egy ismerőst megkérdezek, azt mondja örüljek neki, mert késöbb majd jobb lesz ez 40 évesen. Engem ez abszolut hidegen hagy, én ígyis ugyis 'kezdeni fogok' valamit ezzel a gondal, mert engem kifejezetten zavar, és nem csak a nőknél, hanem semmilyen tekintélyt nem érzek magaménak emiatt, egyszóval lényegébe ez lelki problémát is okoz.

Kérdésem, léteznek-e tesztoszteron fokozók, mennyire biztonságosak, illetve ha rossz helyen kapizsgálnék, milyen kezelés vagy eljárás, tabletták vagy bármi megoldás ami segíthene nekem?

Ismerősöm szteroidokat vagy valami efélét szedett, ő testépítéshez és attól erősen szőrösödött, de nem csak a szőrösödésről van szó, hanem a korához képest is ugy néz ki, ahogy kell. Ha nem találok megfelelő megoldást, akkor valami ilyesmit fogok énis tenni, tudom, hogy komoly károkat tudok okozni, de ha igy maradok nekem az a legkomolyabb kár.

Várom válaszát, amit előre is köszzönök!

Tisztelette,
L.D.B.

Válasz

Kedves Barnabás!
A felsorolt ötletek helyett először megnézném az Ön hormonjait ( tesztoszteron, prolaktin, TSH, FSH, LH, cortisol) többek között.
Ha van eltérés, akkor - de csakis akkor- kezelni kell gyógyszerrel!
Javasolom urológus felkeresését is.

Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!