Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Úr!

Abban szeretném segítségét kérni, hogy több éve tartó rendszertelen menstruáció miatt végre sor került hormon vizsgálatra is. Nőgyógyászhoz viszem majd az eredményt, de szeretném ha szakorvos is véleményt mondana róla. Mivel 3-4 hónapja nem volt menstruációm, nem tudom a ciklusban hol jártam. Fogamzásgátlót szedtem évek óta erre a problémára, de trombózishajlamom miatt nem szedhetem tovább. Így már naponta szenvedek pecsételő vérzéstől.Értékeim következők:

Tsh 0.97 mIU/1

T4 szabad frakció 14.28 pmol/1

T3 szabad frakció 5.66 pmol/1

Luteinizáló hormon 14.37 IU/1

Follikulus stimuláló hormon 6.86 IU/1

Prolaktin 124 mIU/1

Progeszteron 1.09 nmol/1

total tesztoszteron 3.29 nmol/1Válaszát előre is köszönömTisztelettel: Edina
Tisztelt Edina!A pecsételő vérzést általában a nem megfelelő progeszteron szint okozza. Tudom javasolni esetleg természetes forrásként a Wild Yam gyökérkivonatát.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA