Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!Egy éve nem sikerült teherbe esnem, ezért elkezdődött a meddőségi kivizsgálásom. Menstruációs ciklusom teljesen rendben van. A vérvételes hormonvizsgálatok már megtörténtek. Az eredményeim teljesen jók, de a további kérdésem miatt leírom az eredményeket. A vérvétel a ciklus 3. napján történt.

TSH 1.09 mIU/l

LH 4.70 IU/l

FSH 8.96 IU/l

Ösztadiol 181.2 pmol/l

Totál tesztoszteron 1.180 nmol/l

Kortizol 413 nmol/lProgeszteron 63.06 nmol/l a ciklus 21. napján mérveKérdésem, hogy az eredmények alapján szükséges-e további endokrinológiai kivizsgálás. Vannak olyan tüneteim, amik pajzsmirigy problémára utalhatnak, de nem egyértelműek.Évek óta fennálló torokproblémáim vannak. 8 éve kivették a garatmandulámat, azóta fentről folyamatosan sűrű váladék csorog a garatomon. Gégészeti ok nem igazolódott.

Egyéb panaszaim:

- úgy érzem a nyelés nehezebben megy a normálisnál, olyan, mintha valami lenne a torkomban.

- Ha valami miatt nagyon ideges vagyok, még erősebb a fájdalom és még beszélni is nehezen tudok. Olyan, mintha valami megdagadna a torkomban.

- Időnként a normálisnál gyorsabban ver a szívem, de csak rövid ideig.

Anyukámat pajzsmirigy probléma miatt volt fiatal korában műtétje.

A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat-e, hogy valamilyen pajzsmirigy problémám lehet, ami miatt nem sikerül teherbe esnem, vagy a mért eredmények rendben lévő pajzsmirigyre utalnak és az nem akadálya a teherbeesésnek.Válaszát előre is köszönöm! Németh Anna

Kedves Anna!A teljeskörű kivizsgálás a pajzsmirigynél: Ft3, Ft4, anti Tpo, Anti Tg és pajzsmirigy ultrahang elvégzése is javasolt.Üdvözlettel

Bérczy drnő

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA