Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Egy éve nem sikerült teherbe esnem, ezért elkezdődött a meddőségi kivizsgálásom. Menstruációs ciklusom teljesen rendben van. A vérvételes hormonvizsgálatok már megtörténtek. Az eredményeim teljesen jók, de a további kérdésem miatt leírom az eredményeket. A vérvétel a ciklus 3. napján történt.
TSH 1.09 mIU/l
LH 4.70 IU/l
FSH 8.96 IU/l
Ösztadiol 181.2 pmol/l
Totál tesztoszteron 1.180 nmol/l
Kortizol 413 nmol/l

Progeszteron 63.06 nmol/l a ciklus 21. napján mérve

Kérdésem, hogy az eredmények alapján szükséges-e további endokrinológiai kivizsgálás. Vannak olyan tüneteim, amik pajzsmirigy problémára utalhatnak, de nem egyértelműek.

Évek óta fennálló torokproblémáim vannak. 8 éve kivették a garatmandulámat, azóta fentről folyamatosan sűrű váladék csorog a garatomon. Gégészeti ok nem igazolódott.
Egyéb panaszaim:
- úgy érzem a nyelés nehezebben megy a normálisnál, olyan, mintha valami lenne a torkomban.
- Ha valami miatt nagyon ideges vagyok, még erősebb a fájdalom és még beszélni is nehezen tudok. Olyan, mintha valami megdagadna a torkomban.
- Időnként a normálisnál gyorsabban ver a szívem, de csak rövid ideig.
Anyukámat pajzsmirigy probléma miatt volt fiatal korában műtétje.
A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat-e, hogy valamilyen pajzsmirigy problémám lehet, ami miatt nem sikerül teherbe esnem, vagy a mért eredmények rendben lévő pajzsmirigyre utalnak és az nem akadálya a teherbeesésnek.

Válaszát előre is köszönöm! Németh Anna

Válasz

Kedves Anna!

A teljeskörű kivizsgálás a pajzsmirigynél: Ft3, Ft4, anti Tpo, Anti Tg és pajzsmirigy ultrahang elvégzése is javasolt.

Üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!