Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Úr/Hölgy!



30 éves nő vagyok, decemberben elvesztettem egy három hónapos magzatot, majd júliusban volt egy spontán vetélésem. A hormoneredményeim jók lettek, a pajzsmirigyem rendben van, voltunk a párommal genetikai vizsgálaton az is jó lett, hematológiai vizsgálaton is ami szintén megfelelő lett.



A legtolsó vizsgálat az Nk funkció vizsgálata, ahol az alábbi eredményt kaptam:

T lymphocyta 67 % (62-81)

B lymphocyta 11 % (6-23)

NK lymphocyta: 21,1 % (6-23)

T helper lymphocyta 44,5 % (28-57)

T supressor lymphocyta 15,8 % (10-39)

Aktivált T lymphocyta 4,3 % (1-10)

CD4/CD8 sejtarány 2,8 (2-5)

NK funkció 27,1 %

NK funkció (számított) 84 % (80-120)

NK lymphocyta szám 0,34 G/l (0,29-0,60)

Vörösvérsejt 5,30 T/L (4,10-5,10)

Haemoglobin 155 g/L (123,0-153,0)

Haematrocit 0,48 L/L (0,350-0,470)

Lymphocyta 23,7 % (24-40)



Az emelkedett NK sejtarány és/vagy fokozott NK funkció sikertelen IVF-t, ismétlődő vetéléseket és beágyazódási zavarokat okozhat.



Ön szerint ez mennyire nehezíti meg, hogy kisbabánk legyen? Mivel tudnám javítani?



Válaszát előre is tisztelettel és hálával köszönöm!
Kedves Anita!



Mindenképpen egy immunológus szakembert kellene felkeresnie.

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA