Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

2015. januárjában diagnosztizáltak nálam basedow kort. 36 éves nő vagyok.
Magas pulzus nyugalmi állapotban 130 volt!!!
Családban soha nem volt pajzsmirigy betegség.
Menstuáciom rendben megjön.
Hideg göbjeim vannak 2012-ben ultrahangnál vették észre problémát nem okoz, de nöttek.
Szakorvos műtéti egész pajzsmirigy eltávolítást javasolnak minél hamarabb. (legkésőbb okt-ig)

Kérdésem az lenne, hogy a szervezetemre nézve mit jelent a pajzsmirigy teljes eltávolítása?
Nem a műtéttől félek, hanem egy hormonszakértőtől azt a választ kaptam hogy a pajzsmirigyet ne engedjem eltávolítani nagyon fontos szervünk!!! Az endokrinológus egyből azonnal kiműtené!!
Mi lesz a műtét után az autoimun betegségem BASEDOW egyből elmúlik? Teljesen egészséges leszek és nem lesz másfajta problémám súlygyarapodás, alulműködés, stb-stb...??? Ha majd változó korba lépek ott sem fog bezavarni?

Igazából azt nem értem, ha ilyen fontos szerv, hogy rengeteg hormont ez szabályoz, akkor az elvesztése után azon kívül, hogy kell egy gyógyszert életem végéig beszednem semmilyen rossz dolog nem történik velem??

Vagy nem lehetne kordában tartani gyógyszerekkel?

4 éves kislányom szeretném felnevelni ill. ha módom lenne vállalnánk második gyermeket.

Jelenleg propicilt szedek 3-at naponta és így fél év alatt T3 T4 jó lett a TSH még kisebb 0,008 és ki sem mozdult azóta sem.

Ha szükség van egyéb infóra szívesen megírom.
Előre is köszönöm válaszát
Anita

Válasz

Kedves Anita!
A Basedow betegség a pajzsmirigy megnagyobbodásával és túlműködésével járó autoimmun megbetegedés.
A működése gyógyszerekkel kordában tartható ugyan, de nehezen, mint a mellékelt példa mutatja: az Ön TSH szintje alacsony maradt a gyógyszer ellenére is. Sajnos, könnyen fel tud borulni és ismét túlműködhet a Basedowos pajzsmirigy. a szemizmokra sincs jó hatással, a szemek kidülledését okozhatja.
Ezért összefoglalva a műtét nem rossz megoldás- véglegesen megoldja a problémát.
Pajzsmirigy nélkül lehet élni, 100 évig is- csak élethosszig kell szedni a pajzsmirigy hormontablettát!
Üdvözlettel,
Koppány Viktória dr.

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!