Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor nő/úr.Az én történetem a következő, amire pár választ keresnék (elnézést, hogy ilyen hosszú, de eléggé bonyolult az ügy):Gyerekkoromtól kezdve szinte folyamatosan hízok, olyan 4-5 éves korom körül kezdődött és soha nem vittek el a szüleim részletes pajzsmirigy vizsgálatra. Rengeteg diétát kipróbáltam már az életem során és a fiatal koromat végigmozogtam ( harcművészetek lovaglás stb.) egyszer sikerült csak lefogynom gyógyszeresen. És egész életemben fáradékony is voltam, még rendszeres mozgás mellett is. Mostanra sokalltam be ettől és jelentkeztem kivizsgálásra, természetesen nem magánorvoshoz egyelőre - szeptemberben lenne a vizsgálatom ( de gondolkodom rajta, hogy mégis csak ide jelentkeznénk, ha úgy alakul) a kérdésem az volna, hogy az alábbi tüneteim alapján milyen betegségre gyanakodhatok még a pajzsmirigyen kívül? Mert arra gondoltam, hogy akkor több vonalon elindítanám, nem szeretnék odáig fajulni, hogy az egészségem kárára menjen a súlyom.

A tüneteim a következőek:Fáradékony - vagyis gyakorlatilag egész nap álmos vagyok, rosszul alszom, szinte mindig arra kelek, hogy a kezem és a lábam elzsibbadt, mert elfeküdtem vagy nem tudom, a bőröm nagyon szárazzá vált az utóbbi években, főleg az arcom, fogyni még a káposztalevestől sem tudtam, mozgás mellett is csak izmosodom, feltűnt hogy a szénhidrátot nehezem emésztem,ezért nem is eszek kenyeret ( persze fogyni nem fogyok így sem) viszonylag gyakrabban ég a gyomrom az átlagnál, a körmeim olyan puhák, mint ha gumiból lennének,a hajam töredezik és nagyon vékony szálú, és néha megmagyarázhatatlanul rossz közérzetem tud lenni. És mellette 27 évesen is folyamatosan pattanások jelennek meg az államon ( tudom, hogy ez is jelent valamit - a lyukas fogat már kizártam, tavaly teljesen átnézettem, lyukakat betömettem - nagyon ritkán eszek cukrosat ( a folyamatos hízásom miatt is) szénsavasat gyakorlatilag soha, este reggel mosok fogat, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszünk, mégis lyukasak voltak a fogaim ( ezt én eléggé furcsálltam szintén)Hozzáteszem tavaly csináltattam teljes vérképet, vérszegénységet állapítottak meg vélhetően a Colitisem miatt, de ezen kívül minden egyes értékem tökéletes volt, korábbi vérképekkel sem volt gond.- vérnyomásom is mindig 120-130 közé esik.Ami miatt még faramuci a helyzet, hogy kialakult nálam pár éve ez a fekélyes vastagbél gyulladás, ami kezelve van, de épp ezért nem tudom eldönteni, hogy ezek a tünetek hova sorolhatóak és mit okoz a Colitisem, mi az,ami pedig ettől elüt.Ha esetleg tudna nekem tippet adni, hogy a pajzsmirigyem mellett milyen szakorvost kereshetnék még fel?

Illetve milyen háziorvosnál is elvégezhető vizsgálatokat kérhetnék még ami nyomra vezet pluszban, annak nagyon örülnénk.Illetve, amit még szeretnék tudni, hogy amíg lezajlanak a vizsgálatok, addig mivel tudnám magam "szinten tartani", mert kezdek megőrülni ettől a folyamatos fáradtságtól, régen nem volt ennyire feltűnő, hiszen tanultam még tavaly is egyetemen és volt mire fogni ezt a fáradékonyságot ( mindig volt valami, vagy a vizsgák miatt, vagy mert stressz meg a nyomás, nyáron meg persze a melegre fogtam, meg arra hogy biztos a sok hajtást piheni ki a szervezetem) de idén ennek vége kellett volna legyen és most már csak úgy spontán eléggé feltűnővé vált a dolog. Előre is nagyon köszönöm a tanácsát.

Tisztelettel: Ágnes
Kedves Kérdező!

A gasztroenetrológiai kivizsgálás részeként történte-e laktóz itolerancia, gluténérzékenység, food teszt-ételintolerancia vizsgálat?

A vérből javasolt: D vitamin, PTH, ,Ft3, reverzT3, anti TPO, anti Tg, vércukorterhelés-Inzulinanyagcsere vizsgálat( 0, 60 120 perces minták cukorra és iNzulinra),Intézményünkben lehetőség van ezekre a vizsgálatokra, a honlapon feltüntetett telefonszámon keressen fel minket,ha gondolja,tudunk adni időpontot erre a vizsgálatra, illetve endokrinológus szakemberhez.Üdv,

Dr. Bérczy Judit

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA