Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

2009-ben egy vérvétel során véletlenül derült ki, hogy magas a TSH értékem (7,51uIU/ml). Elküldtek UH-ra,ahol azt írták, hogy a jobb lebeny a balhoz képest kissé nagyobb és mindkét lebenyben néhány 4-5mm-es és kisebb cystosus képletek vannak. Ez után a pajzsmirigy ambulancián még néztek a TSH mellé ATPO-t, ami normális volt (19IU/ml), és FT4-et, ami kicsit magasabb (22,64pmol/l). Ekkor chr.autoimmun thyreoiditis diagnózist kaptam, és napi 25 ug Letrox-ot szedtem. Három havonta kell kontrollra járnom, csak a TSH-t nézik, és azóta folyamatosan emelik az adagot, most napi 100ug-ot szedek.
Jellemző tüneteim nincsenek, sőt inkább a túlműködés tüneteit vettem észre, pl. nagyon magas a pulzusom. Ezt kivizsgálták, mitrális prolapsus-t állapítottak meg, erre nem szedek gyógyszert, csak ellenőrzik két évente. Ott viszont azt mondták a Letrox emelheti a pulzusomat, az endokrinológus szerint viszont nem.
Kissé tanácstalan vagyok, és bizonytalan, hogy jó irányba halad-e a kezelésem, mivel 4 éve emelik folyamatosan az adagot, és csak a TSH-t nézik, UH vizsgálatom sem volt azóta. Kíváncsi lennék az Ön véleményére és javaslatára.

[24 éves vagyok egyébként, elég vékony (173 cm, 50 kg), vashiányom is van, amire időnként vasat ír fel a háziorvos,illetve fogamzásgátlót is szedek.]

Köszönöm a türelmét és segítségét!

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján érdemes lenne a vizsgálatokat: Pm UH, és a TSH-n kívül az FT3, FT4 értéket, az anti TPO-t , a D vitamin szintet is megnézni és átgondolni a terápiát.Személyes konzultáció esetén szívesen segítek.

Üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!