Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!

1 év próbálkozás után mentem el kivizsgálásra, hogy megtudjam mi miatt nem jöhetett össze kistestvér.

A TSH értéken (6,9) kívül minden más jó tartományban volt a 3. napi vérvételen. Úgy tudom teherbeeséshez az 1-2 a jó.

Már elmentem pm. ultrahangra is és bejelentkeztem endokrinológushoz, de egy kis segítséget szeretnék kérni megnyugtatásképpen.

Az UH eredmények is ijesztőek számomra, fél mm göb van az egyik lebenyben és az alapállomány inhomogén, finoman szemcsés, echoszegény területek vannak. Az interneten rémtörténetek találtam ezekre a szakszavakra.. :( Thyreoiditis lehetőségét írták a papíromra. Nem tudom ezek a tünetek ezt bizonyíthatják-e a pajzsmirigy alulműködést: hízékonyság, hangulatingadozás, erős izzadékonyság.



Kérem leírná véleményét, mennyire kell aggódnom ill. ha erre esetleg kapok hormon gyógyszert és sikerülne teherbe esnem hogyan hatna az a babára? Testvérem is pm. beteg bár régóta szed rá gyógyszert mégis össze vissza ingadozott ez a TSH érték, ijesztgették, hogy beteg is lehet a baba emiatt. De szerencsére egészséges a gyermeke, de aggódom, hogy ha nálam is így ingadozik az érték és újra kialakul terhességi toxémia is, mint az első gyermekemnél nagy bajban leszek / leszünk?



Illetve ha a kockázatok miatt nem próbálkozunk kistestvérrel, abban az esetben is kezelendő ez a magas TSH érték és az UH lelet alapján a betegség?

Köszönöm előre is a segítségét!

Kedves Virág!



A leírt információk alapján autoimmun thyreoiditis okozhatja a pajzsmirigy alul működését. Az eddigi vizsgálatok mellett szükséges lenne a laborban aTPO-t nézetni.

Minden képpen szükséges kezeltetni, nem csak a gyermekvállalás miatt, hanem az Ön egészsége érdekében is. Ameddig a pajzsmirigy funkciója rendeződik, a gyermekvállalás halasztását javaslom a sikeres terhesség és egészséges gyermek érdekében.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA