Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Orvoshoz túlzott szőrnövekedés miatt fordultam(22 éves lány vagyok,56 kg) ami az elmúlt időszakban egyre több helyen és mértékben jelent meg és sötétedik a színe. Enyhe magas vérnyomásom van, rendes étkezések után is újra hamar megéhezek (1-2 óra elteltével). A családban előfordult 2-es típusú cukorbetegség.

Vérvételre küldtek,az eredménye pedig a következő ,amivel kapcsolatban kíváncsi lennék a véleményére,hogy kell-e aggódnom vagy,hogy ezek alapján van-e teendő.

Glükóz: 4,8 mmol/L

TSH: 1,441 mIU/L

Total 25-OH D-vitamin: 33,5 nmol/L

Glükóz terhelés 120: 1,9 mmol/L

Inzulin: 9,1 mIU/L

Inzulin terhelés 120: 5,0 mIU/L

HOMA-IR: 2,0Válaszát előre is köszönöm: Kati
Kedves Kati!A túlzott szőrnövekedés okát tovább kell vizsgálni. Többek között a női és férfi nemi hormonok szintjét, vaginalis UH-t a petefészkekről.

A glükóz terhelés 120.percében mért 1,9 mmol/L-es vércukor érték túl alacsony.Azt javasolnám, panasza miatt endokrinológiai szakrendelést keressen fel.Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA