Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

endokrinkozpont.hu Létrehozva: 2020.11.10 Módosítva: 2020.11.16

Hogyan jutott el a Prima Medica Egészséghálózat a 2004-es megalapítás óta az 1,2 milliárd forintos nettó árbevételig és milyen szerepe van ebben az EndokinKözpontnak? Ezekre és még további kérdésekre válaszolt dr. Babai László, az EndokrinKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a portfolio.hu-nak.

EndokrinKözpont – a Prima Medica Egészséghálózat része

- A Prima Medica hálózathoz tartozó egészségközpontok Magyarország egyik első magánrendelői voltak, amelyek 2004-ben indultak útjukra. Első központunk a Budai Allergiaközpont volt, a jelentősebb árbevétel-növekedés, évente 20 százalék körüli, 2012-2013-tól kezdődően indult meg. Az elsők közt nyitott meg az EndokrinKözpont is, ahol ma már több mint 10 endokrinológus dolgozik, szakmailag elismert, rangos orvosok, professzorok, docensek. Egy-egy részterület specialistái is rendelnek nálunk, így nem csak Budapestről, de az egész országból érkeznek hozzánk páciensek – hangsúlyozta dr. Babai László, az EndokrinKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója.
Még a változó jogi viszonyok között is sokan vannak olyan szakorvosok, akik számára vonzó lehet egy olyan hely, mint a Prima Medica, ahol megkapják a szakmai hátteret, feltételeket, a szakmai innovációs lehetőségeket, a minőségirányítási rendszert, az informatikai hátteret. Ugyanezek a profi körülmények pedig természetesen a hosszú várólistákat elkerülni kívánó pácienseknek is fontosak.
A teljes cikk itt olvasható:

Koronavírus, egészségügyi törvény, orvosok - mit tervez a milliárdos árbevételű magánhálózat?
 

Téma szakértői

Dr. Borus Hajnal

Dr. Borus Hajnal

belgyógyász, diabetológus, endokrinológus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc
Dr. Molnár Jeannette

Dr. Molnár Jeannette

endokrinológus, belgyógyász, diabetológus

Orvos válaszol

Tisztelt Szakorvos

17 éves túlsúlyos lányomnak a gasztroenterologus javasolta, hogy a fogyás elősegitő injekciót (Saxenda vagy más) próbálja ki. Szeretném kérdezni, hogy Önök foglalkoznak 18 év alatti személlyel, illetve ezzel az injekcióval? Már több féle diétát kipróbált kevés sikerrel. Ezzel talán el tudná kezdeni az életmód váltást. Ebben szeretnénk kérni a segitségüket.

Köszönöm válaszukat

McCree Gabriella
McCree Gabriella
Kedves Andrea!

Rendelőnkben kizárólag felnőtt ellátásra (18 éves kor felett) van lehetőség, azonban Dr. Mutnéfalvy Zoltán 16 éves kortól is vállal pácienseket. Van lehetőség személyes vagy távkonzultációra, amelynek során kiértékeli a leleteit és megbeszélik a továbbiakat.

Kérem a könnyebb egyeztetés érdekében hívja központunkat bizalommal az alábbi telefonszámon:
+36/70-431-97-28.

Köszönettel:
McCree Gabriella

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

Tejcsorgás és impotencia is utalhat az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganatára

A prolactinoma az agyalapi mirigy prolaktint termelő daganata, a leggyakrabban előforduló hormont termelő agyalapi mirigy daganat. Olyan tünetek hívhatják fel jelenlétére a figyelmet, mint például a nőknél a szoptatási időn kívül jelentkező tejcsorgás és menstruációs zavarok, illetve a férfiakat sújtó merevedési zavar, impotencia. Prof. Dr. Góth Miklós PhD, az MTA doktora, az Endokrinközpont endokrinológusa erről a csaknem mindig jóindulatú daganattípusról beszélt.

További részletek
Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

Öröklődés, életmód, betegségek? Ilyen okai lehetnek a zsíranyagcsere-zavarnak

A zsíranyagcsere-zavarok (magas koleszterin- és/vagy trigliceridszint) növelik az érelmeszesedés előfordulási valószínűségét és ezzel a szívbetegségek, pl. a szívinfarktus, a stroke és a cukorbetegség kockázatát is. Felismerésük és kezelésük is kiemelt fontosságú. De vajon miben állhat a kezelés? Kizárólag az életmód reformjából, vagy szükség lehet betegségek gyógyszeres kezelésére is? Mindez attól függ, mi a zsíranyagcsere-zavar kiváltó oka, amelyeknek lehetőségeiről Prof. Dr. Somogyi Anikó, az Endokrinközpont endokrinológusa, diabetológus, belgyógyász, a zsíranyagcsere-zavarok specialistája beszélt.

További részletek
Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

Az elhízás és a holdvilág arc a Cushing szindróma vezető tünete

A páciensek gyakran a törzsükre rakódott jelentős plusz kilók okainak kutatásakor jutnak el endokrinológushoz, ahol a kivizsgálás után kiderülhet, hogy a kortizol hormon túltermelése, nagy mennyiségű jelenléte okozza ezt a tünetet, más jellegzetességekkel együtt. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista a Cushing szindróma további tipikus tüneteire, a kivizsgálás és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK