Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Koppány Viktória Doktornő!



46 éves nő vagyok, 6 éve nincs menstruációm. 1 éve hajhullás panasza miatt TSH értéket néztek a véremben ami akkor még 1,1-es, jó értéket mutatott de a T4-et nem nézték meg.

1 hete tartós stressz miatt kerestem fel orvost, aki vérképet kért, és ezúttal a TSH már csak 0,28 valamint a szabad T4: 15,7. Nagyon megijesztett az orvos pedig én laikusként csak enyhe eltérést látok a normálishoz képest (0,4 valamint 15,2).

Valóban akut probléma áll fent, és már most elkerülhetetlen a gyógyszeres vagy izotópos kezelés vagy érdemes pár hónap múlva újabb vérvételt kérni?

Visszaállhat magától is ez az érték ha nyugodtabb leszek vagy az nem befolyásoló tényező, és el kell fogadnom ezt az állapotot tartósként?



Várom válaszát, köszönettel: Gabi



Egyelőre ellenőriztetném a pajzsmirigy hormonleleteket és nem csak TSH-t, de FT 4 és FT3 szintet is nézetnék!

Izotóppal várni kellene még.



Koppány Viktória dr.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA