Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

36 éves nő vagyok. A panaszaim kb. 4 éve kezdődtek. kb. 3 havonta hirtelen rosszullét tört rám, remegés, gyengeség,verejtékezés, és ájulás közeli élmény formájában. Ha nem ülök le azonnal valószínű összeesem. Nem veszítettem el az eszméletemet egy alkalommal sem, de a világ elsötétedett ilyenkor. Aztán az utóbbi évben lassabban kialakuló rosszullétek is megjelentek. Nyár végén volt egy 2 hetes periódus mikor heti több alkalommal is. Ilyenkor szintén gyengeség, remegés, zavartság, rossz közérzet jelentkezett. Étkezésre javult az állapotom. A rosszulléteim soha nem éhgyomorra, mindig étkezés után 3-4 órával jelentkeztek. Egy alkalommal mód volt vérnyomás és vércukor szín mérésre. A cukor 3,8 volt, a vérnyomásom 85/ nem tudom mennyi. De mindig nagyon alacsony. A normális értéket soha nem éri el.
Időnként mg is szédülök, vagy elviselhetetlen fáradtság tör rám, alig bírok felkelni. Kardiológián jártam, ott nem találtak semmi eltérést ami a rosszulléteimet okozhatná. 168cm/60 kg vagyok. Alkoholt, édességeket nagyon ritkán fogyasztok és nem kapcsolódtak a rosszulléteimhez. Háziorvosom laborvizsgálatokra küldött. Minden eredményem tökéletes lett,egy kis vérszegénységet leszámítva. Az éhgyomri vércukrom az elmúlt években és idén is megfelelő.legutóbb 5,8 volt. Cukorterheléses vizsgálat eredményei: éhgyomri: 5,3 120 perc: 3,7. (érdekes, hogy ezúttal nem voltam rosszul, míg a korábbi 3,8-as otthon mért eredménynél igen)Majd endokrinológus szakorvos utalt laborvizsgálatokra. Pajzsmirigy eredményeim tökéletesek lettek. Kortizol érték:30,60ug/dL 844,3 nmol/l Cukor értékek: 0p 4,8 60p 6,2 120p 5,0 inzulin: 0p 6,62 60p 91,22 120p 51,58
Az orvos 72 órás éheztetéses vizsgálatot javasolt az inzulinóma kizárására vagy megerősítésére.
Hasi ultrahang vizsgálaton januárban voltam utoljára, mindent rendben találtak. Enyhe reflux betegségem van. Évekig refluxont szedtem, de egy éve gyógyszermentes vagyok. Rendszeresen szedett gyógyszer: fogamzásgátló
Az volna a kérdésem mivel lehetne kiváltani ezt a vizsgálatot, mert pánik beteg vagyok és fóbiásan félek a kórházaktól, elképzelni sem tudom hogy ott töltsek 2 éjszakát, továbbá a rengeteg vérvételtől is tartok nagyon rosszul viselem, és a vénáim is picik rendszeresen végzem hetekig tartó fájdalommal és kék zöld foltokkal a karomon. Ha mégis beigazolódna az inzulinóma diagnózisa, mi történik ha nem vetem alá magam a műtétnek? Mi a következménye? Szóba jöhet e más ok is ami a tüneteimet magyarázza? Okozhatja e pszichés ok a magas inzulin szinteket? Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Viktor Mária!
Az inzulinóma ritka betegség. Nem vagyok meggyőződve, hogy a fenti inzulin szintek alapján inzulinóma állna a háttérben. Sajnos azonban a gyakori rosszullétek, amiket leírt, indokolják a részletes kivizsgálást.
Mivel azonban a tüneteket Ön evés után kb.3-4 óra múlva tapasztalja, ha jól értem, akkor első körben mindenképp át kellen szervezni az étrendjét, dietetikus segítségével, naponta öt alkalommal étkezni.
Tisztelettel,
Dr. Koppány Viktória

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »
Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

A hormonzavarok különböző formái sokaknál felléphetnek, sőt, gyakran úgy, hogy az érintettek még csak nem is tudnak róla. Ennek oka, hogy igen általános tüneteket produkálhatnak, így nem is gondolnak arra, hogy pl. az állandó fáradtságukat, menstruációs zavarukat vagy emésztési problémájukat valamilyen betegség okozza. Tesztünkben összeszedtük azokat a panaszokat, melyek endokrin zavarra utalhatnak, így ekkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni arról, vajon valóban hormonális betegség okozza őket. A teszt összeállításában dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa volt segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!