Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel Doktor Nő/Úr! 2014 elején pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg, jódizotóp kezelés után L-thyroxin 100 tablettát szedek 1,25 mg ,amivel az értékeim TSH:0,697 mIU/L T3: 5,19 pmol/l T4 16,7 pmol/l 2015 novemberében szemproblémám kezdődött, kettőslátás, szemorvosi vizsgálat szemmozgató izom vastagodást állapított meg. Jártam több szemorvosnál, ahol mindenki pajzsmirigytúlműködés mellékhatásaként írja le a kettőslátást. Kérdezném ha a tsh értékem jó akkor hogy lehet pajzsmirigy túlműködés? Lehet, hogy csökkentenem kellene az L-thyroxint? Hogy lehet megállapítani, hogy valakinek a határ értékek között milyen tartományban jók a TSH értékei? Lehet, hogy az én "alacsony" tsh értékem még túlmüködésnek érzékeli a szervezetem és ezért lett szemproblémám? Köszönöm válaszukat Tóth Judit
Kedves Judit!



Az Ön által leírt információk alapján autoimmun pajzsmirigy betegség, Basedow-kór okozta pajzsmirigy túlműködése lehetett, amit jódizotóp kezeléssel gyógyítottak. Van korábbról esetleg TRAK, aTPO laboratóriumi vizsgálati eredménye? A szeménél endokrin ophtalmopathia áll fenn, jó lenne a laboratóriumban TRAK vizsgálatot végeztetni, mennyire aktív jelenleg. Ez lehet a magyarázata a szemproblémáinak.

Jelenleg az L-Thyroxin adagja csökkenthető.



Üdvözlettel,

Dr.Polyák Annamária

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA