Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

45 éves nő vagyok .Szeretném megtudni, hogy a leleteim alapján lehet-e inzulinrezisztenciáról beszélni. Sajnos a házi orvosom a lelet kiértékelésekor erre nem tudott választ adni, azt, hogy hová forduljak a problémával nem tudtam vele megbeszélni!

Éhgyomri glükóz: 6,91 mol/l,
30 perces glükóz: 10,72 mol/l,
60 perces glükóz: 9,74 mol/l,
120 perces glükóz: 9,62 mól/l,
Hemoglobin A1C : 4,71%,
Fruktózamin: 388/umol/l,
éhgyomri inzulin: 8,25 uIU/mL,
30 perces inzulin: 69,58 uIU/mL,
60 perces inzulin: 111,50 uIU/mL,
120 perces inzulin: 103,22 uIU/mL.

Háziorvosom véleménye szerint gyógyszeres kezelésre semmi szükség, csupán diétával ez megoldható.
Előre is köszönöm válaszát!
Edina

Válasz

Kedves Edina!

Önnek az adatok alapján inzulinrezisztenciával járó cukorháztartási zavara van. Jelenleg kórosan emelkedett az éhomi vércukor és un. glükóz intolerancia is fenn áll (IFG és IGT állapot!) Ez a cukorbetegség előszobájának tekinthető és nagyon komolyan kell venni az életmódi változtatást, mely alapvetően diéta (dietetikussal megbeszélve) és mozgásterápiát jelent!

Üdvözlettel

Dr. Bibok György

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!