Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

45 éves nő vagyok .Szeretném megtudni, hogy a leleteim alapján lehet-e inzulinrezisztenciáról beszélni. Sajnos a házi orvosom a lelet kiértékelésekor erre nem tudott választ adni, azt, hogy hová forduljak a problémával nem tudtam vele megbeszélni!

Éhgyomri glükóz: 6,91 mol/l,
30 perces glükóz: 10,72 mol/l,
60 perces glükóz: 9,74 mol/l,
120 perces glükóz: 9,62 mól/l,
Hemoglobin A1C : 4,71%,
Fruktózamin: 388/umol/l,
éhgyomri inzulin: 8,25 uIU/mL,
30 perces inzulin: 69,58 uIU/mL,
60 perces inzulin: 111,50 uIU/mL,
120 perces inzulin: 103,22 uIU/mL.

Háziorvosom véleménye szerint gyógyszeres kezelésre semmi szükség, csupán diétával ez megoldható.
Előre is köszönöm válaszát!
Edina

Válasz

Kedves Edina!

Önnek az adatok alapján inzulinrezisztenciával járó cukorháztartási zavara van. Jelenleg kórosan emelkedett az éhomi vércukor és un. glükóz intolerancia is fenn áll (IFG és IGT állapot!) Ez a cukorbetegség előszobájának tekinthető és nagyon komolyan kell venni az életmódi változtatást, mely alapvetően diéta (dietetikussal megbeszélve) és mozgásterápiát jelent!

Üdvözlettel

Dr. Bibok György

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!