Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Hölgyem/Uram!



Ezúton szeretném a segítségét kérni. Pajzsmirígy problémával kapcsolatos kérdésem lenne. Problémáim azóta állnak fent amióta reflux tüneteit enyhítő gyógyszereket szedtem (január). Ezek után hízást tapasztaltam és azóta sem tudok fogyni, nem ettem többet mint azelőtt sőt inkább kevesebbet és sokkal többet mozogtam nyáron főleg. Hajhullás, néha ingerlékenység társult a tünetekhez, valamint menstruációs zavarok ami nem minden hónapban d azóta is fenn áll. Valamikor egy vagy két hetet is késik ami ezelőtt soha nem volt. Ultrahang vizsgálatom eredményeként kiderült hogy van egy göb (5 mm-es) a jobb lebenyben, de a háziorvos azt mondta hogy ez nem gond még mert a lelet többi része azt mutatja hogy semmi más elváltozás nincs. Összevetve a vérvételeim eredményét: tavaly decemberben amikor még nem szedtem a gyógyszereket (refluxos) nagyon jó volt a tsh 3.2 volt. Májusban volt a következő amin már csak 2.8, a mostanin meg 1.8. Tudom hogy ezek az értékek még a határon belül vannak, de elég furcsának tűnik hogy egyre kevesebb. És ehhez még most társult egy laktózérzékenység, vagy már az sem biztos, de azt tudom hogy már egy jó ideje puffadás áll fenn nálam. Nem tudom van e köze ehhez d mivel a pajzsmirígy felelős az emésztésért ezért gondoltam ezt is leírom. Szeretném kérni a véleményét, mit tegyek, mert kicsit aggódom a tünetek miatt is és szeretnénk mos már babát a párommal, de eddig azt a választ kaptam hogy nincs semmi gond, de én úgy gondolom a tüneteimnek oka van, mert maguktól nem jelentkeznek. Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm.

Tisztelettel Nikolett
Kedves Nikolett!

A leírt adatok alapján a pajzsmirigy ártatlan.

PCOS, inzulin rezisztencia irányába vizsgálnám ki Önt, mert ezek lehetnek okai a tüneteinek.

Várom szeretettel, ha gondolja.

Üdvözlettel,

Koppány Viktória dr

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA