Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő.



31 éves nő vagyok. Januárban magas tesztoszteront állapítottak meg. 2,79 volt. Egyetlen tünetem a hajhullás volt. Volt rendes menstruációm és peteérésem is.Nem volt PCOS, IR sem.

Dienille fogamzásgátlót kaptam. Júnusban voltam kontrollon, ahol már csak 0,69 volt a tesztoszteronom, igaz gyógyszerrel. A hajam is javult, igaz lassan.

Jól voltam.

Most 2x fordul elő, hogy a menstruáció utolsó napján a vérzésem felerősödik, aztán elmúlik.

Ilyenkor mi a helyzet? Szeptember végén voltam endokrin nőgyógyászaton, negatív lett minden.

Abba kell hagyjam a gyógyszert?

Mi lesz így velem?

Nem szetetném abbahagyni, mert nagyon félek, hogy megint kihullik a hajam. Nagyon megviselt lelkileg ez a betegség, azóta sem tudom feldolgozni.

Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Kedves Rita!

Nem kell abbahagyni a Dienillet, lehet hogy csak átmeneti ez a tünet. Ha mégsem javul, akkor készítményváltás jön szóba, másik fogamzásgátló, beszéljen a nőgyógyászàval.



Koppány Viktória dr.

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA