Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt doktornő!44 évés vagyok, másfél éve szedek 50 mikrogramm Letrox-ot a pjzsmirigy alulműködésemre. A tüneteim igen kismértékben javultak csak. Sajnos a fogyásom (kb.10kg) még drasztikus diéta ellenére sem indul be rendesen. A tünetek alapján inzulireziszetncia vizsgálatot javasoltak,ennek eredménye a következő:TSH 1,930 mIU/L 0,400 - 4,000

Szabad T4 10,45 pmol/L 7,75 - 15,21

FIGYELEM!!! Referenciatartomány változás!!!

Glükóz terhelés 0' 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1

Glükóz terhelés 120' 5,1 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 0 perces 6,5 mIU/L 1,9 - 23,0

Inzulin terhelés 120' 35,4 mIU/L

HOMA-IR 1,5 - 4,4Kérem segítsen értékelni az eredményt!Köszönettel:

Krisztina
Kedves Kérdező!A leírtak alapján sajnos nem igazán lehet megmondani , hogy van-e inzulin rezisztencia.

Igen értékes információt ad a 60 pereces érték, mely jelen esetben nem lett elvégezve.

Üdvözlettel,Bércz ydrnő

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA