Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/nő!

2 éve 2012-ben laborvizsgálaton derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van (ekkor voltam 5 hetes terhes - ezért ellenőrizték egyáltalán), a TSH-m 4,67 volt, a másik értékek (t3, t4) rendben volt, nyaki UH is készült ott is mindent rendben találtak. Másodjára 100 mg thyrox-ot kaptam. Többször jártam kontrollra, szépen lassan csökkent az értékem. Szülés után hirtelen leesett 0,27-re, az orvos továbbra is a 100-as gyógyszeradag mellett döntött, majd fél év múlva újra 1,5 volt a TSH-m.

Egyik kontrollon 2,67 volt az értékem,amire az orvos 125 mg-ra emelte az adagot, de én nem szedtem azt be (lehet felelőtlenség de sokalltam) kontrollon fél év múlva újra 1,5 volt.

Most újra kismama vagyok a 30-ik hétben. Mivel sokáig voltam rosszul, sokat hánytam, volt, hogy többször kimaradt a gyógyszer vagy épp kijött belőlem. Mikor jobban lettem is többször elfelejtettem bevenni. Így 2 hónapja újra rossz lett a Tsh-m: 3,6. A dokimnak szóltam, hogy nem szedtem rendesen a gyógyszert. Ő 150 mg-ot írt elő mégis, úgy hogy 6 hét múlva ellenőrzés. Én eleinte 1 hétig bevettem ezt a gyógyszeradagot, de szédültem így abbahagytam és visszatértem a 100-ra. Az eredménye Tsh 1 lett. Doki szerint akkor is 150-et kell szednem.

Ön szerint nem sok ez a gyógyszeradag nekem? Egyenlőre saját felelősségre nem szedem be, de utána szeretnék járni...

Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel:

Niki

Válasz

Kedves Nikolett!

Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni problémája alapján.

Kérem hívja a 36/70-431 9728-as telefonszámunkat időpont egyeztetés miatt.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!