Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

Pajzsmirigy betegség kivizsgálása során az alábbi eredményeket kaptam. TSH:0,15 mlU/L, FT35.91 pmol/l, FT4 21,07 pmol/l.

PmUH: A pajzsmirigy jobb lebenye caudal felé kiszélesdett, itt egy nagy, isthmustra is ráterjedő kb. 4 cm átmérőjű inhomogén echodús göb látszik. A bal lebeny is caudal felé mérs. kiszélesedett, itt is látszik több 1,5 cm körüli echodús göb. Az isthmus jobb oldalt kiszélesedett. A trachea nem dislocalt.Sumandibularis nyálmirigyek szabályosak. A nyakon kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható.

Pm szcintigráfia: Vél.: Struma diff.et. multinod.l.u.-hideg és meleg göbök mindkét lebenyben. Öszességében véve átlagos izotópfelvételi arány.

Ezzel a lelettel sebészetre utaltak. Vél.: A hormon st. alapján subklinikus hyperthyreosist véleményeztek. A legnagyobb göbből aspiratios cytologiai vizsgálatot kér.Továbbá TSH ismétlését. ezt követően dönt a műtéti indikációról.

Kérdésem! Felvetődik-e rosszindulatú daganat. A műtét elvégzése feltétlenül szükséges-e?

Nagyon szépen megköszönöm válaszát.

Kedves Betegünk!A szubklinikus hyperthyreosis valóban helytálló diagnózis. Az aspirációs cytológiai vizsgálat feltétlenül szükséges. A rosszindulatúság esélye csekély, de azért biztonsággal csak cytológia útján zárható ki. Ha esetleg rosszindulatú lenne, mindenképpen műtét szükséges. A hyperthyreosis az Ön esetében izotóp kezeléssel is gyógyítható.Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr. Békési Gábor
Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus

Hírek

Fontos! Újabb cukorbetegeket érintő internetes visszaélés terjed

Fontos! Újabb cukorbetegeket érintő internetes visszaélés terjed

Ismét visszaélés történt Prof. Dr. Balázs Csaba belgyógyász, endokrinológus nevével. 2-es típusú cukorbetegek számára kínálnak ismeretlenek egy készítményt az interneten, az Endokrinközpont ismert orvosának hozzájárulása nélkül, azonban a betegeket megtévesztve az ő nevével és ajánlásával feltüntetve. Természetesen a jogi lépéseket most is megtettük, a következőkben pedig néhány fontos információt osztunk meg a cukorbetegség kezeléséről.

További részletek
A hiányzó szerotonin miatt rosszkedvű és nassol?

A hiányzó szerotonin miatt rosszkedvű és nassol?

A szerotonin, vagyis az „örömhormon” hiányát számos betegséggel hozzák összefüggésbe, például a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont szakorvosa az összefüggésekről beszélt. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA